VOS 25. / 26. listopada 2021.

Izvješće Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 25. / 26. listopad 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 25. listopada 2021. angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga.
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 25. listopada 2021. godine obavljeno je 13 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 26 vatrogasaca s 13 vozila.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Petrinje 3 prijevoza vode te na području Grada Gline 10 prijevoza vode.

Primorsko-goranska županija
Dana 25. listopada u 15:50 sati JVP Grada Rijeke zaprimila je dojavu o požaru stana na adresi Kastav, Frlani 11. U požaru hodnika u prizemlju kuće izgorjelo je stepenište za prvi kat, a toplinom i dimom oštećene su soba na katu i dio podruma. Dvije osobe su ozlijeđene udisanjem dima te su predane HMP na obradu. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Grada Rijeke. 
Požar je lokaliziran u 16:22 sati, a ugašen u 17:15 sati. Dežurstvo vatrogasaca Grada Rijeke je trajalo do 19:06 sati.

Splitsko-dalmatinska županija
Dana 25. listopada u 14:00 sati DVD Kaštel Gomilica zaprimilo je dojavu o dva požara na otvorenom prostoru na području Donji Dolac - Balovi - Primorski Dolac. Manji je požar površine 0,2 ha te je saniran. Većim požarom zahvaćeno nisko raslinje i makija na minski sumnjivom području, a trenutno ukupno procijenjena površina je oko 20 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno osam vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Kaštel Gomilica i Kaštela te iz Šibensko-kninske županije JVP Šibenik sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Na požar su također upućene vatrogasne snage iz DVD-a Mladost, ali su vraćeni sa puta. Zbog minski sumnjivog područja te nemogućnosti gašenja, dio vatrogasnih snaga je povučen sa požarišta, a tijekom noći i dana požarište će nadgledati vatrogasci DVD Kaštel Gomilica. Požar je lokaliziran 26. listopada u 07:00 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS