VOS 24. / 25. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  24. / 25. ožujka 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 24. ožujka 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina angažiran je DVD Glina.
  • Na području VOZ Sisak angažirana je JVP Sisak i DVD Desno Trebarjevo.
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje.

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 24. ožujka 2021. godine ukupno su angažirana 43 vatrogasca sa 17 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 12 vatrogasnih intervencija.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Vatrogasci iz VOZ Glina izvršili su prijevoz pitke vode na području naselja Veliki Gradac i Roviška te su obavljali izvide po svim objektima u naselju Roviška radi priključaka vode ili čišćenja bunara.
Vatrogasci iz VOZ Sisak izvršili su uklanjanje dimnjaka na području Prelošćice, uklanjanje crijepa sa krovišta objekta i izvide po dojavama na području grada Siska te fotografirali objekte u Desnom Trebarjevu i Općini Martinska Ves.
Vatrogasci iz VOZ Petrinja izvršili su prijevoz vode na području Mošćenice, izvide po dojavi radi osiguranja  objekata koji prijete daljnjim urušavanjem na prometnice i obližnje objekte te uklanjanjem reklame na području Grada Petrinje.

Zagrebačka županija
Dana 24. ožujka u 10:59 sati JVP Samobor zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Galgovo, Zagrebačka cesta bb. Požarom je bio zahvaćen biljni pokrov u šumi i šuma na površini od 75 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 15 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Samobor i DVD-a Samobor, Molvice i Galgovo.
Požar je ugašen u 13:00 sati.

Dana 24. ožujka u 13:55 sati JVP Samobor zaprimila je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na adresi Bobovica, Bobovica bb. Požarom je zahvaćena površina od 25 ha trave i niskog raslinja. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Samobor i DVD-a Samobor, Bregana, Bobovica i Otok.
Požar je ugašen u 15:00 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 24. ožujka u 09:16 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Uzdolja-Rađe. Požarom je zahvaćena površina od oko 90 ha trave, niskog raslinja i hrastove šume. U gašenju  požara sudjelovalo je 10 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz DVD-a Drniš, Knin i Biskupija. 
Požar je lokaliziran u 17:56 sati, a ugašen u 18:56 sati.

Osječko-baranjska županija
Dana 25. ožujka u 04:12 sati DVD Valpovo zaprimio je dojavu o požaru gospodarskog objekta na adresi Učka 44, Valpovo. Požarom je zahvaćeno krovište i unutrašnjost objekta gdje se nalazila perad i razni strojevi. Uslijed požara nije bilo ozlijeđenih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 15 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Valpovo.
Požar je pod nadzorom gasitelja.

VOS | VOS