VOS 24. / 25 lipnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 24. / 25. lipnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 24. lipnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 24. lipnja 2021. godine angažirano je 18 vatrogasaca sa 11 vatrogasnih vozila. Evidentirano je 10 vatrogasnih intervencija.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Provedeno je 10 vatrogasnih intervencija, 6 prijevoza vode i 1 izvid na području Grada Petrinje, 1 prijevoz vode i angažman 2 vatrogasne ekipe na podjeli klima uređaja za stambene kontenjere na području Grada Hrvatske Kostajnice. 

 

Zadarska županija
Dana 24. lipnja u 13:20 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu o požaru otvorenoga prostora na otoku Krknatu. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje, makija i napušteni maslinici na površini od 4,5 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 35 vatrogasaca s protupožarnim brodom iz JVP Zadar i DVD-a Sali, te jedan protupožarni zrakoplov Canadair.
Požar je lokaliziran u 15:20 sati. Tijekom noći na požarištu je dežuralo 6 vatrogasaca iz DVD-a Sali.

Karlovačka županija
Dana 24. lipnja u 14:23 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Sjeničnjak Lasinjski 243 a. Požarom je bila zahvaćena drvena kuća, te je u trenutku dolaska vatrogasaca požar kuće bio u razbuktaloj fazi. U požaru je drvena kuća, površine 50 m², u potpunosti izgorila. Dojavitelju požara je pozlilo te je kontaktirana HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 14 vatrogasaca sa 4 vatrogasna vozila iz JVP Karlovac i DVD-a Lasinja.
Požar je ugašen u 17:36 sati.

Istarska županija
Dana 24. lipnja u 08:38 sati ŽVOC Pula zaprimio je dojavu o požaru kuće na adresi Muntić br. 59. Požarom je bila zahvaćena obiteljska kuća, te je u trenutku dolaska vatrogasaca požar kuće bio u razbuktaloj fazi. Vatrogasci su dobili informaciju da se u objektu nalazi starija ženska osoba. Tijekom gašenja požara u dnevnom boravku pronađena je mrtva osoba.
U gašenju požara sudjelovalo je 7 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila iz JVP Pula.
Požar je ugašen u 10:40 sati.

Splitsko – dalmatinska županija
Dana 24. lipnja u 21:39 sati ŽVOC Split zaprimio je dojavu o požaru stana na adresi Split, Mažuranićevo šetalište br. 15. Požarom je bila zahvaćena zavjesa u stanu, te je stan bio zadimljen. U stanu je zatečena starija ženska osoba koja je zbrinuta od strane HMP.  U gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Split.
Požar je ugašen u 22:25 sati.

Vukovarsko – srijemska županija
Dana 24. lipnja u 19:55 sati JVP Vukovar  zaprimila je dojavu o požaru na komunalnom odlagalištu otpada, na adresi Vukovar, Vijeća Europe. Dolaskom na mjesto požara utvrđeno je da gori smeće na uređenom odlagalištu otpada površine 10 000 m2. U gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila iz JVP Vukovar te bager tvrtke Komunalac d.o.o Vukovar.
Požar je ugašen 25. lipnja u 01:41 sati.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

VOS | VOS