VOS 21. / 22. studenoga 2020.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 21. / 22. studeni 2020. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Karlovačka županija
Dana 21. studenog u 07:34 sati ŽVOC Karlovac zaprimio je dojavu o prometnoj nesreći na autocesti A1 – 19. km u smjeru Rijeke (Donji Desinec). Radilo se o prometnoj nesreći u kojoj je sudjelovalo teretno vozilo (kamion) i kombi vozilo prilikom čega su četiri osobe smrtno stradale, a pet ih je ozlijeđeno te su zbrinute od strane HMP. Na tehničkoj intervenciji sudjelovalo je 6 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Karlovac.
Intervencija vatrogasaca završila je u 13:50 sati.
 
Šibensko – kninska županija
Dana 21. studenog u 14:41 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Leć (Vodice). Požarom je bila zahvaćena gusta borova šuma na površini od 13000 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 25 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Vodice, JVP Šibenik i DVD-ova: Vodice, Pirovac, Zaton, Šibenik te VZ Šibensko – kninske županije.
Požar je ugašen u 17:30 sati.
 
Dana 21. studenog u 13:57 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru objekta na lokaciji Gorice (Skradin). Radilo se o požaru garaže površine 52 m2 u podrumskom dijelu obiteljske kuće. Prostorija i stvari koje su se nalazile unutra su u potpunosti izgorjele (radni stroj, peć centralnog grijanja, ogrjevna drva, vino, ulje, rakija). Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara ukupno je sudjelovalo 14 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Šibenik, DVD Skradin i DVD Dubravice.
Požar je ugašen u 21:15 sati.
 
Zadarska županija
Dana 21. studenog u 13:33 sati ŽVOC Zadar zaprimio je dojavu požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Islam Grčki. Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 15 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Benkovac.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:40 sati.
 
Krapinsko – zagorska županija
Dana 21. studenog u 15:30 sati ŽVOC Zabok zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Marija Bistrica, Nova cesta br. 33. Radilo se o požaru kuhinjske nape prilikom čega je jedna osoba ozlijeđena (opekotine na ruci) te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciju gašenja požara upućeno je ukupno 20 vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz Zagorske javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Marija Bistrica.
Intervencija vatrogasaca završila je u 16:01 sati.
 
Primorsko – goranska županija
Dana 21. studenog u 23:00 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o prometnoj nesreći na lokaciji Krk, prometnica D-102 (1 km od ulaza/izlaza u grad). Radilo se sudaru dva osobna vozila od kojih se jedno zapalilo. Uslijed nesreće dvije osobe su smrtno stradale, a tri su ozlijeđene te su zbrinute od strane HMP. Vatrogasci su nakon nesreće vršili ispomoć policiji rasvjetom radi očevida. Na intervenciji je sudjelovalo 5 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz JVP Krk.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 04:10 sati.
 
Sisačko – moslavačka županija
Dana 22. studenog u 02:22 sati JVP Sisak zaprimila je dojavu o požaru objekta na adresi Sisak, Savska ulica br. 67. Radilo se o požaru kotlovnice koji se proširio na kuću i zahvatio balkon, krovište te garažu na površini od 80 m2. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 8 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Sisak.
Požar je ugašen u 05:10 sati.
 
Dana 21. studenog u 22:56 sati ŽC 112 Sisak zaprimio je dojavu o požaru objekta na lokaciji Prijeka 6 (Glina). Radilo se o požaru vikend kuće površine 35 m2 koja je u potpunosti izgorjela. Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 10 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz DVD-a Glina.
Vatrogasci još uvijek rade na sanaciji požarišta.
 

VOS | VOS