VOS 20. / 21. kolovoza 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 20. / 21. kolovoza 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 20. kolovoza 2021. Angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – angažirane domicilne snage (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 20. kolovoza 2021. godine obavljeno je 17 vatrogasnih intervencija na kojima je angažirano 25 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila.

Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 
Na području Grada Siska 1 skidanje dimnjaka, 1 sanacija zida i 1 izvid, na području Grada Petrinje 4 prijevoza vode i 2 prijevoza i ugradnje klime te na području Grada Gline 8 prijevoza vode.
                                                          
Šibensko-kninska županija
Požar raslinja na otvorenom prostoru na području Suknovca kod Oklaja za koji je ŽVOC Šibenik zaprimio dana 19. kolovoza 2021. u 17:21 sati i dalje je aktivan. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje, makija, hrastova i borova šuma na trenutno procijenjenoj površini od 370 ha. U gašenju požara tijekom dana 20. kolovoza  sudjelovala su četiri zrakoplova Canadair i jedan zrakoplov Air Tractor, te ukupno 77 vatrogasaca sa 27 vatrogasnih vozila iz JVP-e Knin, Drniš, i Vodice, VZŽ Šibensko-kninske županije, DVIP Šibenik te DVD-a Drniš, Ružić, Promina, Sveti Juraj Kistanje, Dubravice, Ervenik i Knin. 
Požar se aktivno gasio tijekom noći sa zemaljskim snagama. 

Dana 20. kolovoza u 13:11 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o otvorenoga prostora na području Pakovog Sela. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 87 ha. 
U gašenju požara sudjelovalo je 37 vatrogasaca sa 13 vatrogasnih vozila iz JVP Drniš i DVD-a: Drniš, Zablaće, Promina. Unešić, Brodarica-Krapanj i Bilice, te dva protupožarna zrakoplova Canadair CL-415 i jedan Air Tractor.
Požar je lokaliziran u 18:32 sati, a tijekom noći na dežurstvu su bili JVP Drniš s 6 vatrogasca i 2 vatrogasna vozila. 
Požar je ugašen 21. kolovoza 05:50 sati

Splitsko-dalmatinska županija
Požar otvorenoga prostora na otoku Hvaru na lokaciji Stari Grad (Rudina) koji je zaprimljen u ŽVOC Split dana 18. kolovoza u 23:13 sati, nastavio se gasiti i tijekom 20. kolovoza. Požarom je zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 80 ha. Tijekom dana  obavljena je smjena vatrogasaca sa kopna, a  u gašenju požara sudjelovali su domicilni vatrogasci. Požar je pod kontrolom vatrogasaca te se saniraju rubni dijelovi požarišta.

Vatrogasno operativno središte nije dobilo informacije o drugim većim ili značajnijim vatrogasnim intervencijama od županijskih vatrogasnih zapovjednika ili Vatrogasnih operativnih centara.

 



VOS | VOS