VOS 19. / 20. srpnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim  vatrogasnim intervencijama za dan 19. / 20. srpnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.
 

Sisačko-moslavačka županija

Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 19. srpnja 2021. godine angažirane su domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
Na području VOZ Glina – bez angažiranja domicilnih snaga snaga (DVD Glina).
Na području VOZ Sisak – bez angažiranja domicilnih snaga snaga (JVP Sisak).
Na području VOZ Petrinja – angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 19. srpnja 2021. godine angažirana su 4 vatrogasaca sa 2 vatrogasna vozila. Evidentirane su 2 vatrogasne intervencije.


 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Provedene su 2 vatrogasne intervencije, 2 prijevoza vode na području Grada Petrinje.

 Osječko-baranjska županija
Dana 19. srpnja 2021. godine u poslijepodnevnim satima, šire Našičko područje zahvatilo je jako nevrijeme sa obilnom kišom koje je izazvalo plavljenje mnogih kuća i prometnica u Gradu Našice i mjestima Zoljan, Martin, Brezik, Donja i Gornja Motičina i Seona. U saniranju posljedica poplava odnosno intervencijama ispumpavanja podrumskih prostorija, kanala, izrada zečjih nasipa te uklanjanja granja i ostalih prepreka na prometnicama, sudjelovao je 61 vatrogasac iz JVP Našice te DVD-a Našice, Koška, Velimirovac, Zoljan, Našički Markovac, Jelisavac i Vukojevci. U pripravnosti je bio stavljen i jedan dio vatrogasnih snaga iz Virovitičko-podravske županije ali se ipak nije ukazala potreba za angažiranjem istih.
Vatrogasne snage će i tijekom 20. srpnja nastaviti sa daljnjim saniranjem posljedica izazvanih nevremenom.
 
Vukovarsko-srijemska županija
Dana 19. srpnja 2021. godine u ranim večernjim satima šire područje Grada Županje zahvatilo je nevrijeme praćeno obilnom kišom. Zbog velike količine oborina došlo je do plavljenja prometnica, podruma kuća te industrijskih objekata i trgovačkih centara. Angažirane su sve vatrogasne snage sa područja Grada Županje (JVP-i DVD Županja te DVD-i Štitar, Cerna i Gradište) koje su u vremenu od 20:00 do 05:00 sati 20. srpnja odradili oko 60 intervencija ispumpavanja podruma, uklanjanja prepreka sa prometnica i ostalih tehničkih intervencija saniranja posljedica poplava. Tijekom dana nastaviti će se rad na preostalim intervencijama uvjetovanih poplavom.
 
Splitsko – dalmatinska županija
Požar na otvorenom prostoru između uvale Krušica i Blaca na južnoj strani otoka Brača za koji je ŽVOC Split zaprimio preko ŽC 112 Split dana 16. srpnja u 21:00 sati te lokaliziran  17. srpnja u 14:00 sati i dalje se nadgleda od strane DVD Milna, a tijekom jutra izvršiti će se ponovno pregled cijelog požarišta.
 

VOS