VOS 17. / 18. ožujka 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  17. / 18. ožujka 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 17. ožujka 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (DVD Glina).
  • Na području VOZ Petrinja angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Petrinje (JVP Petrinja).
  • Na području VOZ Sisak angažirana je Javna vatrogasna postrojba Grada Siska.

Prema trenutno obrađenim podacima za dan 17. ožujka 2021. godine ukupno je bio angažiran 21 vatrogasac sa 11 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 10 vatrogasnih intervencija.
Ovo su trenutno obrađeni podaci koji su podložni promjenama.
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti: 

Dana 17. ožujka vatrogasci iz VOZ Petrinja (JVP Petrinja) odradili su intervenciju označavanja i osiguranja mjesta gdje zgrada prijeti urušavanjem na prometnicu i susjedni objekt. Naime, radi se o zgradi na adresi Petrinja, Antuna Mihanovića br.1 koja prijeti urušavanjem na objekt Doma zdravlja te na prometnicu. Vatrogasci su postavili barijere i označili područje psihološkom trakom te je u dogovoru s policijom prometnica zatvorena za promet. 
Ostale aktivnosti vatrogasaca većinom su se odnosile na sanacije krovišta, dimnjaka te izvida po dojavama.

Grad Zagreb
Dana 18.03.2021. u 01:34 sata VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru u objektu na adresi Markuševačka cesta 175 u Markuševcu. Požarom je zahvaćen ugostiteljski objekt Markuš koji je počeo u prizemlju obiteljske kuće (cvjećarna i pizzeria), te se proširio preko nadstrešnice i na krovište obiteljske kuće.
Požar je lokaliziran u 3:26 sati, vrši se temeljiti pregled i saniranje požarišta.
Požar je u potpunosti zahvatio cvjećarnu površine 32 m2 te se proširilo preko plastičnog pokrova nadstrešnice na krovište kuće gdje je opožareno oko 70 m2 (ispod je uređeni potkrovni stan).
U gašenju požara angažirano je 16 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Zagreba te DVD-a Granešinski Novaki.
Saniranje požarišta je u tijeku.

VOS | VOS