VOS 14. / 15. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 14. / 15. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 14. travnja 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina – angažirane su bile domicilne snage (DVD Glina).
  • Na području VOZ Sisak – nije bilo potrebe za angažiranjem lokalnih snaga (JVP Sisak).
  • Na području VOZ Petrinja – angažirane su bile domicilne snage (JVP Petrinja).
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 14. travnja 2021. godine ukupno je bilo angažirano 8 vatrogasaca sa 3 vatrogasna vozila. Evidentirano je 9 vatrogasna intervencija.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci VOZ-a Glina su izvršavali zadaće prijevoza pitke vode. Vatrogasci VOZ-a Petrinja izvršili su uklanjanje metalnih stupova u Ulici Ljudevita Gaja br. 7 u Petrinji koji su predstavljali prepreku za postavljanje stambenog kontejnera.
 
Zagrebačka županija
Dana 14. travnja u 20:40 sati JVP Velika Gorica zaprimila je dojavu o požaru stambenog podrumskog prostora u kući u Velikoj Gorici na adresi Nikole Tesle 84. U gašenju požara sudjelovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa 5 vatrogasnih vozila iz JVP Velika Gorica i DVD Kurilovec.
Na mjestu intervencije zatećena je ženska osoba koja je zbog udisanja dima zbrinuta kolima HMP.
Požar je lokaliziran u 21:38 sati, a intevencija vatrogasaca je završena u 22:16 sati.
 
Primorsko-goranska županija
Dana 14. travnja u 20:34 sati ŽVOC Rijeka zaprimila je dojavu o požaru stana u Rijeci na adresi Hegedušićeva 6. Radilo se o požaru drva za ogrijev uz peć na kruta goriva u kuhinji stana. U gašenju požara je sudjelovalo 9 vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Rijeka.
Na mjestu intervencije zatećena je starija ženska osoba koja je zbog udisanja dima zbrinuta kolima HMP.
Požar je ugašen u 20:55 sati.
 

VOS | VOS