VOS 11. / 12. listopada 2020.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 11. / 12. listopad 2020. godine od 07:00 do 07:00 sati

Istarska županija
Tijekom promatranog razdoblja, radi obilne kiše koja je zahvatila šire područje Rovinja, Umaga, Savudrije, Novigrada, Bala i Poreča, vatrogasci su bili angažirani na 47 tehničkih intervencija ispumpavanja vode iz objekata te podizanja šahtova. U tim intervencijama sudjelovalo je kumulativno 103 vatrogasaca sa 57 vatrogasnim vozilom iz JVP-e Rovinj, Umag, Poreč, Pazin i Pula, te DVD-a Rovinjsko Selo, Bale-AVVF Valle, Novigrad i Lovreč.

Primorsko-goranska županija
Dana 11. listopad u 08:37 sati JVP Grada Rijeke zaprimila je dojavu o požaru u objektu na adresi Marinići, Petrci 1/5 . Radilo se o požaru u masivnom prizemnom objektu površine 40 m2 u kojem je jedna osoba zadobila opekotine. Ozlijeđena osoba zbrinuta je od strane tima HMP. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala je JVP Grada Rijeke sa devet vatrogasca i tri vatrogasna vozila. 
Požar je lokaliziran u 08:55 sati, a ugašen u 09:15 sati.

Šibensko-kninska županija
Dana 11. listopad u 16:10 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Vodica, predio Leć. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini 3 ha te je izgorilo nekoliko plastičnih brodskih kalupa. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 18 vatrogasaca sa sedam vatrogasnih vozila iz JVP-e Vodice i Šibenik, Dvd-a Vodice i Zaton te ŽVZ Šibensko-kninske županije.
Požar je ugašen u 18:25 sati.

VOS | VOS