VOS 10. / 11. veljače 2020.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan  10. / 11. veljače 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati.

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 10. veljače 2021. godine bile su angažirane domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
 
Na području VOZ Glina angažirane su domicilne snage DVD-a Glina
         
Na području VOZ Sisak angažirane su snage JVP Grada Siska te DVD-i Sisak, Topolovac i Lekenik.
Na području VOZ Petrinja angažirane su domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe Petrinja.
 
Prema obrađenim podacima 10. veljače 2021. godine, ukupno je angažirano 37 vatrogasaca sa 17 vatrogasnih vozila. Ukupno je evidentirano 47 vatrogasnih intervencija.
 
Dana 10.02 u 20:40 sati zaprimljena je dojava od strane JVP Petrinja o prodiranju veće količine vode u stambeni kontejner uzrokovane većom količinom padalina na adresi Petrinja, Drenačka 3. Radilo se o začepljenju odvodnih kanala te su tražili veći broj mehanizacije potrebnih sa saniranje odvoda. Oružane snage su izašle na teren odmah nakon zaprimanja dojave u operativnom centru nacionalnog stožera CZ. Na intervenciji su sudjelovali JVP Petrinja, Oružane sange (4 djelatne vojne osobe, jedna kombinirka i terensko vozilo) te gradsko komunalno poduzeće. Intervencija je završena.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci rade na uklanjanju oštećenih dimnjaka, crjepova, oštećenih zidova, sanaciji krovišta, obilježavanja opasnih područja te izvida po dojavama i drugim zadaćama u svrhu zaštite ljudskih života i imovine.
Prema obrađenim podacima od dana 28.12.2020. do dana 10.02.2021. godine na intervencijama uklanjanja posljedica razornog potresa koji je pogodio područje Sisačko-moslavačke županije, kumulativno je sudjelovalo 11191 vatrogasac sa 3039 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 12212 intervencija.

Koprivničko-križevačka županija
Dana 10. veljače u 10:16 sati JVP Križevci zaprimila je dojavu o požaru rezervoara, koji se je proširio na krovište, tvrtke Bioplast, na adresi Donji Cubinec 68. Požar je zahvatio plastični spremnik koji je bio u postupku izrade i proširio se na krovište. U gašenju požara sudjelovalo je 6 vatrogasaca s 3 vatrogasna vozila JVP Križevci. U požaru dvije su osobe ozlijeđene (opekline), radi se o radnicima navedene tvrtke, te su zbrinuti od strane HMP.
Požar je ugašen u 12:30 sati.
 
Šibensko – kninska županija
Dana 10. veljače u 23:34 sati ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru u industrijskom pogonu TOF d.o.o. u ulici Stjepana Radića b.b. Drniš . Požarom je bio zahvaćen industrijski stroj koji je u potpunosti uništen, te je materijalna šteta vrlo velika. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno tri vatrogasca s jednim vatrogasnih vozila iz JVP Drniš..
Požar je ugašen 11. veljače u 00:20 sati.

VOS | VOS