VOS 10. / 11. travnja 2021.

Izvješće Vatrogasnog operativnog središta o značajnijim vatrogasnim intervencijama za dan 10. / 11. travnja 2021. godine od 07:00 do 07:00 sati

Sisačko-moslavačka županija
Uslijed razornog potresa koji je 29.12.2020. godine pogodio Sisačko-moslavačku županiju, tijekom 10. travnja 2021. godine angažirane su bile domicilne vatrogasne snage pogođene županije.
  • Na području VOZ Glina- nije bilo potrebe za angažiranjem  lokalnih snaga (DVD-a Glina)
  • Na području VOZ Sisak - angažirane su domicilne snage (JVP Sisak)
  • Na području VOZ Petrinja- angažirane su domicilne snage (JVP Petrinja)
Prema trenutno obrađenim podacima za dan 10. travnja 2021. godine ukupno je bilo angažirano 22 vatrogasca sa 9 vatrogasnih vozila, a evidentirane su 4 vatrogasne intervencije.
 
Realizirane aktivnosti tijekom dana/poteškoće/planirane aktivnosti:
Vatrogasci su vršili prijevoz vode, postavljali oznake na opasnim mjestima za građane te sanirali jedan dimnjak.

Koprivničko – križevačka županija
Dana 10. travnja u 09:56 sati JVP Đurđevac je zaprimio dojavu o požaru u postrojenju drvo-prerađivačke industrije na adresi Kolodvorska ulica br. 32, Đurđevac. Požarom je bio zahvaćen jedan od pogona tvrtke „Bauwerk Boen d.o.o.“ koji je izgrađen od drveta, a površina istoga iznosi 60 m2. Uz spomenuti pogon nalazi se silos za skladištenje piljevine za proizvodnju peleta koji su vatrogasci otvorili te vršili hlađenje, a djelatnici tvrtke strojevima odvozili piljevinu na deponij gdje je dodatno zalijevana vodom. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je deset vatrogasaca sa četiri vatrogasna vozila iz JVP Đurđevac.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 13:25 sati.
 
Krapinsko – zagorska županija
Dana 10. travnja u 14:13 sati ŽVOC Zabok je zaprimio dojavu o požaru na otvorenom prostoru na lokaciji Vrankovec (Sv. Križ Začretje). Požarom je bila zahvaćena trava i nisko raslinje na površini od 12 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su četiri vatrogasca sa dva vatrogasna vozila iz DVD-a Sveti Križ Začretje.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 15:44 sati.
 
Dana 10. travnja u 17:57 sati ŽVOC Zabok je zaprimio dojavu o požaru skladišnog prostora trgovine „Trgostil“ na adresi Toplička cesta br. 16, Donja Stubica. Radilo se o požaru paleta sa prodajnim artiklima na otvorenom skladištu trgovine „Trgostil“. Na intervenciji je jedan vatrogasac DVD-a Donja Stubica zadobio ozljedu noge (puknuće tetive) te je zbrinut od strane HMP u O.B. Bračak.
Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 13 vatrogasaca sa tri vatrogasna vozila iz Zagorske Javne vatrogasne postrojbe i DVD-a Donja Stubica.
Požar je ugašen u 18:40 sati.
 
Osječko – baranjska županija
Dana 10. travnja u 19:26 sati JVP Osijek zaprimio je dojavu o požaru objekta na adresi Kolodvorska ulica br. 85, Osijek. Požarom je bilo zahvaćeno krovište kuće koji se manjim dijelom proširio na krovište susjedne kuće na kućnom broju 83. Krovište površine 120 m2 je u potpunosti izgorjelo, a susjedno jednim manjim dijelom te je brzom reakcijom vatrogasaca spriječeno daljnje širenje požara. Na mjestu događaja zatečene su dvije osobe koje su evakuirane, a jedna od njih je zadobila tjelesne ozljede (opekline na glavi te udisanje dima) te je zbrinuta od strane HMP. Na intervenciji gašenja požara je sudjelovalo 36 vatrogasaca sa 10 vatrogasnih vozila iz JVP Grada Osijeka, DVD Osijek Gornji Grad i DVD Retfala Osijek.
Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca je završila u 22:38 sati.
 

VOS | VOS