Svečana podjela svjedodžbi polaznicima Državne vatrogasne škole u Zagrebu

  • Slika /slike/skola zagreb (1).JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

„Posao radite sa srcem, ali uključite glavu u svim situacijama“

U prostorijama Državne vatrogasne škole u Zagrebu danas je održana svečana podjela svjedodžbi prvoj generaciji polaznika.
Uvodno se novopečenim vatrogascima i vatrogasnim tehničarima obratila ravnateljica Ljerka Kopričanec Matijevac kazavši kako joj je izrazita čast biti prva ravnateljica ove škole, ali i da je njima na čast što su prva generacija ustrojene Državne vatrogasne škole.

„Čestitam vam svima, odabrali ste opasno zanimanje za koje treba imati veliko srce. Neki nisu danas s nama jer se u ovome trenutku nalaze na vatrogasnim dislokacijama, u ovoj požarnoj sezoni koja je izrazito zahtjevna“, kazala je ravnateljica i svima zaželjela daljnji uspjeh u radu.

Objasnila je i kako je od 91 polaznika polaganju završnog ispita pristupilo 76 polaznika, od čega 6 polaznica dok je u Rijeci ukupno od 28  polaznika pristupilo završnom ispitu 22,  od toga 2 polaznice. U Osijeku je završnom ispitu od 38 polaznika pristupilo njih 30, od toga 1 polaznica dok u splitskom odjeljenju škole još traje nastava te se završetak planira krajem godine.

I pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika Gordan Filinić čestitao je svim polaznicima u svoje ime, ali i u ime glavnog vatrogasnog zapovjednika te predsjednika Predsjedništva HVZ-a.
„Posebna vam je čast što ste prva generacija Državne vatrogasne škole, a danas ste dobili certifikat koji vam daje snagu da možete pomagati drugima te da ljudi vjeruju u vas. Svojim ste zalaganjem ušli u veliku obitelj vatrogasaca u RH, ali i šire, i znam da ćete s ponosom nositi vatrogasnu odoru. Posao radite sa srcem, ali uključite glavu u svim situacijama“, kazao je Filinić.

Stjepan Purgar, voditelj Državne vatrogasne škole, čestitao je polaznicima kazavši kako osim znanja iz operative koje su stekli, u ovoj će školi uvijek moći upisati programe za daljnja osposobljavanja i tako se usavršavati za razne aspekte vatrogasnog posla.

Polaznicima su se obratili i njihovi predavači: Damir Knežević, Zlatko Posavec, Marijan Šipuš, Davor Marić, Marijan Smrečki, a nakon čega je uslijedila svečana podjela diploma i zajedničko fotografiranje.  

Čestitamo!

Pisane vijesti