Srcem za male heroje

  • Slika /slike/Vijesti/za heroje 2.jpg
  • Slika

  • Slika

Javna vatrogasna postrojba Grada Splita je 25. srpnja organizirala humanitarnu akciju, ujedno i utrku humanitarnog karaktera, pod nazivom "Srcem za male heroje“ čija je svrha prikupiti potreban iznos za kupnju medicinskog uređaja za odjel neonatologije KBC-a Split. 

Nakon početne ideje koju je prihvatio cijeli JVP Grada Splita, na čelu sa zapovjednikom postrojbe Marijom Mikasom, začetnici ove akcije ideju su predočili voditeljici odjela neonatologije dr. Mariji Bucat. S obzirom da Odjel neonatologije KBC-a Split nema uređaj za terapiju dušikovim monoksidom s razvodnikom plina, namijenjen novorođenčadi s ozbiljnim problemima disanja, odlučeno je kako će se sredstva utrke namijeniti za njegovu nabavu.

Organizacija je naišla na mnogo prepreka i problema, ali isto tako na mnogo podrške članova obitelji, kolega vatrogasaca, kolega ostalih žurnih i pratećih službi, javnosti, poznatih osoba i raznih donatora. Sama utrka imala je start na splitskoj rivi, a cilj je bio ispostava JVP Split Marjan. Pobjedu ove utrke duge 2,3km je pobjedu odnio francuski 23-godišnji turist Romain Mornet, i sam profesionalni trkač.
Iako su prodane sve majice, oko 740 komada, kroz samu utrku nije prikupljeno dovoljno sredstava te se prikupljanje nastavlja dalje, a organizatori vjeruju u njezinu uspješnost.

Donirati se može uplatom na IBAN HR6724070001300020395.

Pisane vijesti