„Spremnost sustava za požarnu sezonu 2022.“

Slika /slike/press_photo.jpeg

Konferencija za medije

Pozivamo vas na konferenciju za medije s temom „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2022.“, koja će se održati u ponedjeljak 6. lipnja u 10:00 sati, u prostorijama Državne vatrogasne intervencijske postrojbe, Put vojarne Divulje 18, Kaštel Štafilić.
 
Tijekom ljeta u priobalnom dijelu RH povećana je opasnost od nastanka šumskih požara, zbog čega je uspostavljen moderan sustav vatrogastva za brzo reagiranje na događaj. Također, Vlada Republike Hrvatske svake godine donosi “Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku” kojim su definirane zajedničke aktivnosti subjekata.

Konferencija će ujedno biti i najava međuresorne vježbe SIGURNOST 22 koja će biti provjera funkcioniranja vatrogasnih postrojbi, Hrvatske vatrogasne zajednice i Operativnog vatrogasnog zapovjedništva RH u odgovoru na veliki požar na otvorenom prostoru i druge vrste ugroza u pripremi turističke sezone.
Na konferenciji će sudjelovati predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Hrvatskih šuma i Državnog hidrometeorološkog zavoda.
 
Molimo predstavnike medija da svoj dolazak najave na e-mail: mediji@hvz.hr, najkasnije do nedjelje, 5. lipnja do 12.00 sati.
Prijava treba sadržavati ime i prezime, naziv medija, status (novinar, fotograf ili snimatelj) te broj mobitela.
Kontakt osoba: Nina Francetić, mediji@hvz.hr, 091/112-0003.                             
 

Pisane vijesti