Sporazum o suradnji Tekstilno-tehnološkog fakulteta i Hrvatske vatrogasne zajednice

  • Slika /slike/Vijesti/IMG-20231124-WA0000.jpg
  • Slika

  • Slika

Tekstilno-tehnološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu i Hrvatska vatrogasna zajednica potpisali su sporazum koji utvrđuje i uvažava važnost stručne i znanstvene suradnje na osnovi uzajamnog razumijevanja, korisnosti i potreba.

U prostorijama  Tekstilno-tehnološkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu danas je potpisan Sporazum o suradnji kojim se potvrđuje potreba za međusobnom suradnjom u znanosti i unaprjeđenju struke. Potpisnici Sporazuma su Dekanica Tekstilno-tehnološkog fakulteta prof. dr. sc Anica Hursa Šajatović i glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.

Obje strane su se usuglasile da će poticati razvoj suradnje u svim područjima djelovanja u kojima postoje zajednički interesi, uključujući znanstveno-istraživačke i stručne djelatnosti.

Područja suradnje su široka i obuhvaćaju znanstveno-istraživačke i stručne djelatnosti, provedbe zajedničkih znanstveno-istraživačkih i stručnih projekata, izradu i objavu znanstvenih i stručnih radova, provedbu ekspertiza, izradu prototipa, sudjelovanje na znanstvenim i stručnim skupovima, organiziranje seminara, radionica i tribina, stručno usavršavanje zaposlenika te ostali oblici suradnje od zajedničkog interesa.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković izrazio je zadovoljstvo ovom suradnjom koja će uvelike pomoći hrvatskom vatrogastvu, prvenstveno u definiranju jedinstvenog oblika i kroja odore pripadnika vatrogasnih postrojbi što je jedan od prioriteta u narednom razdoblju.
 

Pisane vijesti