SIGURNOST 22 - prvi dan

  • Slika /slike/Sigurnost 22 ttx (2).JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Velika međuresorna vježba SIGURNOST 22 započela je danas provođenjem vježbe za stolom - TTX

U sklopu održavanja velike međuresorne vježbe SIGURNOST 22, u Divuljama je danas započela vježba za stolom -TTX (Table top exercise). Cjelokupna vježba je organizirana u sklopu priprema za protupožarnu sezonu, a sukladno Programu aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku. Nositelj organizacije vježbe je Hrvatska vatrogasna zajednica, u suradnji s drugim nadležnim tijelima iz sustava domovinske sigurnosti.

Vježba je započela sastankom na kojem je načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu Siniša Petkoviček upoznao ukratko sudionike s planom izvođenja vježbe. Sve prisutne su u ime organizatora i domaćina pozdravili pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje Joško Grančić, pomoćnik GVZ-a za logistiku Gordan Filinić i zapovjednik IVP Split Darko Maretić.

Cilj vježbe je provjeriti rad Operativnog vatrogasnog zapovjedništva i Situacijskog operativnog središta, provjeriti procedure podizanja dodatnih vatrogasnih snaga prema scenariju vježbe na terenu te provjeriti sustav komunikacije i nove standardne operative postuupke u komuniciranju. Također je uspostavljeno izdvojeno Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama. 

Pisane vijesti