Seminar vatrogasnih sudaca CTIF-a u Linzu

  • Slika /slike/Galerije/LINZ 202023.jpg
  • Slika

U Linzu, u vatrogasnoj školi Gornje Austrije 10. i 11. studenog održao se redovni seminar za vatrogasne suce.

Oni će suditi na predstojećem 24. Međunarodnom natjecanju vatrogasne mladeži u organizaciji Međunarodne zajednice vatrogasnih i spasilačkih službi (CTIF-a), a koje će se održati sredinom srpnja iduće godine u talijanskom gradu Borgo Valsugana, Trentino.

Između  šezdesetak sudaca i sutkinja iz 17 zemalja, na navedenom seminaru, Republiku Hrvatsku i Hrvatsku vatrogasnu zajednicu predstavljali su dosadašnji međunarodni vatrogasni suci za vatrogasnu mladež  Klaudijo Filčić i Mirko Ružić te im se pridružila vatrogasna sutkinja  iz Vatrogasne zajednice Zagrebačke županije Marijana Plodinec. Uz navedenu trojku vatrogasnih sudaca iz Hrvatske  navedenom seminaru nazočio je i Nedeljko Vukalović, dugogodišnji međunarodni vatrogasni sudac, ali ovaj puta u ulozi potpredsjednika CTIF-a zaduženog za vatrogasna natjecanja, vatrogasnu mladež i sport u vatrogastvu.

Prvog dana  seminara  raspravio se novi pravilnik i vježba za vatrogasnu mladež, kao i  zadatci vatrogasnih sudaca, te su raspravljene određene novine vezane uz samu vježbu.
Drugog dana svi polaznici seminara odradili su praktičan dio seminara, pri čemu je svaki sudac trebao odsuditi sve uloge kod izvođenja vježbe te kod izvođenje štafetne utrke.
Seminar je vodio Michael Wagner međunarodni voditelj natjecanja za vatrogasnu mladež te Jörn Hendrik Kuinke,  predsjednik  povjerenstva za vatrogasnu mladež CTIF-a Jörn-Hendrik Kuinke. Na kraju seminara svim polaznicima uručena su uvjerenja o završenom osposobljavanju.

Republiku Hrvatsku i  Hrvatsku vatrogasnu zajednicu će na „maloj vatrogasnoj olimpijadi“  iduće godine zastupati tri vatrogasna odjeljenja, i to muška odjeljenje vatrogasne mladeži DVD-a Ribnica i DVD-a Ostrna te žensko odjeljenje vatrogasme mladeži DVD-a Bedekovčina.
 

Pisane vijesti