Sastanak u Uredu Predsjednika RH

  • Slika /slike/DSC_3251-1024x683.jpg
  • Slika

  • Slika

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio predsjednika Milanovića o pripremama vatrogasaca za ovogodišnju protupožarnu sezonu

Predsjednik Republike Zoran Milanović razgovarao je danas u Uredu predsjednika s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem.

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio je predsjednika Milanovića o pripremama vatrogasaca za predstojeću protupožarnu sezonu i aktivnostima koje su do sada poduzete kako bi vatrogasci širom Hrvatske spremno dočekali ljetne mjesece u kojima bude najviše požara. Prema riječima glavnog vatrogasnog zapovjednika, u prva tri mjeseca ove godine već je zabilježeno više požara nego u istom lanjskom razdoblju, a zbog sušnog vremena pred vatrogascima je izazovna protupožarna sezona. 

Razgovaralo se i o novom ustroju vatrogasnog sustava u Hrvatskoj u kojem je Hrvatska vatrogasna zajednica postala središnji državni ured nadležan za vatrogastvo, što je Tucaković ocijenio dobrim rješenjem.

Uz Predsjednika Republike na sastanku su bili savjetnik Predsjednika za obranu i nacionalnu sigurnost Dragan Lozančić i savjetnica Predsjednika za ljudska prava i civilno društvo Melita Mulić.

Izvor: Ured Predsjednika RH

Pisane vijesti