Sastanak predstavnika Vojnog ordinarijata i Hrvatske vatrogasne zajednice

Slika /slike/20240212_105125.jpg

I ove se godine planiraju zajedničke aktivnosti u kojima će sudjelovati pripadnici vatrogasne organizacije

U prostorijama Vojnog ordinarijata u Zagrebu danas je održan sastanak predstavnika Hrvatske vatrogasne zajednice na čelu s glavnim vatrogasnim zapovjednikom Slavkom Tucakovićem i zapovjednikom Vatrogasne zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Stjepanom Simovićem te predstavnika Vojnog ordinarijata na čelu s generalnim vikarom don Markom Medom i bojnikom Andrijom Olujićem.

Kako je uvodno kazano na sastanku, suradnja ovih dviju organizacija na odličnom je nivou. „Hvala Vojnom ordinarijatu na uključenju vatrogastva u hodočašća, prvenstveno na međunarodno hodočašće u Lourdes te na pokrajinska hodočašća. I prošlogodišnje hodočašće u Lourdes bilo je odlično organizirano i vjerujemo kako će se i ove godine za njega prijaviti veliki broj hodočasnika“, kazao je zapovjednik Tucaković i dodao kako će informacije i detalji o putovanju te smještaju biti dostavljeni županijskim vatrogasnim zajednicama. Don Medo je istaknuo kako su hodočašća posebna iskustva za svakoga tko se za njih odluči, te su duhovna obnova nakon kojih se hodočasnici vraćaju ispunjeni.

Dogovoreno je kako će se ove godine tradicionalno Hodočašće vatrogasaca u Mariju Bistricu održati 2. lipnja dok će 30. hodočašće Hrvatske vojske, policije i branitelja u Lourdes biti održano od 21. do 28. svibnja te će se u njega moći uključiti i pripadnici vatrogasne organizacije.

Također, bit će održana i regionalna hodočašća u Sinj (26. srpnja), Ludbreg (30. kolovoza), Udbina (5. rujna) te u Ilok (23. listopada), a u kojima će sudjelovati i vatrogasci.

Na sastanku je dogovoreno i kako će se misa povodom Dana svetog Florijana održati 3. svibnja u Vojnom ordinarijatu u Zagrebu.

Pisane vijesti