Sajam Eurosatory u Parizu

  • Slika /slike/vv.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Sajam inovacija, kako u području tehnike, tako u području telekomunikacija i koordinacije na velikim nesrećama i katastrofama.

Temeljem poziva organizacijskog odbora međunarodne izložbe obrambene i sigurnosne opreme „Eurosatory“ i poziva Vatrogasne zajednice Francuske,  glavni vatrogasni zapovjednik Republike Hrvatske Slavko Tucaković i načelnik Sektora za vatrogastvo Mario Starčević posjetili su od 14. do 16. lipnja 2022. godine u Parizu najveći sajam takve vrste u Europi.
S više od 1.800 izlagača i preko 57.000 posjetitelja iz cijelog svijeta Eurosatory potvrđuje svoju vodeću poziciju  u svojoj kategoriji. S vatrogasnog stajališta sajam je bio u duhu predstavljanja velikog broja inovacija, kako u području tehnike, tako u području telekomunikacija i koordinacije na velikim nesrećama i katastrofama.

Izdvajamo:
Roboti           
Uočen je velik pomak u području robotike, tako da su prezentirane sve vrste i veličine robota s mnogobrojnim funkcijama korisnim za vatrogastvo. Također su u cjenovnom pogledu roboti postali sve pristupačniji.

Vatrogasna vozila
Prvenstveno francuski proizvođači predstavili su različite vrste standardiziranih vatrogasnih vozila, čija je izvedba i funkcionalnost plod dugogodišnje suradnje francuskih vatrogasaca s proizvođačima. Također vozila sadrže niz inovacija koje olašavaju rad vatrogasaca na vatrogasnim intervencijama, uz vrlo prihvatljive rokove isporuke.

Sustav veza
Predstavljen je veliki broj inovacija i funkcionalnih cjelina iz cijelog svijeta, koje s jedne strane integriraju različite vrste radio veza (uključujući satelitski nadzor), a s druge strane na vrlo praktičan i korisniku prilagođen način omogućavaju rad zapovjedništava u koordinaciji velikih intervencija.

Osobna zaštitna oprema
Uočen je trend da se višeslojna vatrogasna odijela tako koncipiraju da se jednostavnim skidanjem određenog sloja pomoću patent zatvarača prenamjenjuje zaštitna odora.
 
Na poziv Vatrogasne zajednice Francuske predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice pozvani su na sastanak Izvršnog odbora Vatrogasne zajednice Francuske u njihovom uredu u Parizu. Posjet je iskorišten za međusobnu razmjenu informacija vezanih uz ustroj i financiranje vatrogastva, pri čemu su se domaćini  izričito pohvalno izjasnili o novom ustroju vatrogastva u Republici Hrvatskoj, te pozvali da se isti prezentirana na predstojećem kongresu i 128. Skupštini Vatrogasne zajednice Francuske, koji će se od 23. do 24. rujna 2022. godine održati u Nancy-u.
 
 
 

Pisane vijesti