Radna tijela Hrvatske vatrogasne zajednice

  • Slika /slike/IMG_8117.JPG
  • Slika

Sjednice Odbora za odlikovanja i priznanja, Odbora za informativno – promidžbenu i nakladničku djelatnost, Odbora za informatizaciju

Danas su održane konstituirajuće sjednice odbora za odlikovanja i priznanja,  za informativno – promidžbenu i nakladničku djelatnost te za informatizaciju.

Uvodno se obratio Stjepan Skuliber koji je objasnio kako je došlo do preustroja Hrvatske vatrogasne zajednice zbog čega su privremeno prestala s radnom prijašnja radna tijela te je konstituirano 13 odbora koji su u nadležnosti Nacionalnog odbora za preventivnu zaštitu i gašenje požara.

Na sjednici Odbora za informatizaciju raspravljalo se, između ostalog, oko sustava UVI i aplikacije VATROnet koji će se detaljnije razmatrati na sljedećoj sjednici kada se formira plan za daljnji rad Odbora, a temeljem ciljeva HVZ-a i rada prethodnog Odbora.

Na sjednici Odbora za informativno – promidžbenu i nakladničku djelatnost iznesena je problematika stručne literature budući da je preustrojem Hrvatske vatrogasne zajednice ukinut Odjel informativno-promidžbene i nakladničke djelatnosti u čijem je djelokrugu rada bila izdavačka djelatnost, a izdavanje stručne literature je dodjeljeno Državnoj vatrogasnoj školi. Nužno je što prije poraditi na izradi stručne literature koja će biti usklađena s nastavnim planom Državne vatrogasne škole, zaključeno je na sjednici.

Na sjednici Odbora za odlikovanja i priznanja donesena je odluka o izradi upute o vrsti i načinu dodjele odlikovanja, a sa svrhom poboljšanja postupka dodjeljivanja odlikovanja.

Pisane vijesti