Promidžbene kampanje u ljetnoj sezoni

  • Slika /slike/HS-KeyViz-HR-Sibice-1.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Hrvatska vatrogasna zajednica tijekom cijele godine provodi niz edukativnih kampanja s ciljem prevencije kao i smanjenja broja požara i ostalih nesreća.

Informativno-promidžbene aktivnosti osobito se aktiviraju tijekom ljetne sezone kada velik broj turista posjećuje našu zemlju, a vremenske prilike povećavaju opasnost od izbijanja požara.

I ove se godine tijekom požarne sezone, u suradnji s Hrvatskim šumama, postavljaju plakati na oglasna mjesta na plažama, a koja uključuju info panoe, oglasne kabine, svlačionice i tornjeve za spasioce, kao i na oglasna mjesta na najfrekventnijim trajektnim linijama. Ujedno su jumbo plakati postavljeni i na 155 oglasnih mjesta Hrvatskih šuma te na dodatne 53 površine na priobalju, u zoni frekventnih prometnica.
Nemar je prva iskra! glavna je poruka vizuala ovogodišnje protupožarne kampanje kojom se želi osvijestiti važnost odgovornog ponašanja budući da je nemarno ponašanje glavni uzročnik požara. U fokusu plakata tri su najčešća uzroka požara nastala zbog ljudske nepažnje: odbačeni opušak, neugašeni plamen i staklo, kao i pozivni brojevi vatrogasaca.

Letak za strance
Tiskan je i letak s preventivnim porukama o zaštiti od požara, prevenstveno namijenjen domaćim i stranim turistima, na 8 stranih jezika: hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom, talijanskom, češkom, mađarskom i slovenskom jeziku. Letak se dijeli na naplatnim postajama, trajektnim pristaništima i u turističkim zajednicama.
Također, u svrhu koordiniranog provođenja ove aktivnosti, potpisani su i sporazumi o informativno-promidžbenim aktivnostima s Hrvatskim autocestama, Autocestom Zagreb – Macelj d.o.o. i Bina – Istra – Upravljanje i održavanje d.o.o., a koji tijekom požarne sezone također putnicima dijele ovaj višejezični letak.

Promidžbene kampanje se provode u suradnji i s ostalim subjektima u sklopu Programa aktivnosti: Ministarstvom unutarnjih poslova, Ministarstvom turizma i sporta te Hrvatskom turističkom zajednicom.

Radijski i TV spotovi
Mediji se kao važan kanal informiranja i prenošenja informacija o odgovornom ponašanju također uključuju u ove kampanje izvještavanjem te emitiranjem i radijskih i TV spotova.
Hrvatska radiotelevizija svakodnevno emitira radijske i TV spotove, snimljene u produkciji Hrvatske vatrogasne zajednice, kojima se građane podsjeća na zabranu bacanja opušaka, roštiljanja i paljenja vatre na otvorenome prostoru kao i na brojeve koje trebaju nazvati ukoliko primijete požar.
U kampanju se emitiranjem uključuju lokalne radijske i TV kuće, a spotovi su snimljeni na hrvatskom, engleskom, talijanskom, njemačkom i češkom jeziku i namijenjeni su domaćim i  stranim turistima.  

Medijski partneri: Hrvatska radiotelevizija, Radio Čakovec, Radio Krk, Radio Sveta Nedelja, Radio Slatina, Radio Banovina, Radio Ploče, Radio ICV, Obiteljski Radio Ivanić, Radio  Vrbovec, Radio Labin, Katolički radio, Radio Megaton, Radio Zlatar, Radio Benkovac, Radio Novi Marof, Radio Stubica, Radio Sisak, Radio Otočac, Radio Ritam, Radio Terezija, Radio Daruvar.

Jedna Kala, jedno hvala
Tijekom ljetnih mjeseci provodi se i kampanja JEDNA KALA, JEDNO HVALA!  čiji je cilj podržati dobrovoljna vatrogasna društva i zahvaliti im na njihovom nesebičnom radu. Kala je u sklopu kampanje donirala sredstva za 10 dobrovoljnih vatrogasnih društava kao i zalihe flaširane vode. U kampanju se mogu uključiti i građani ostavljanjem poruka zahvale na web stranici jednakala-jednohvala.hr, čime ujedno sudjeluju i u nagradnom natječaju.
Kampanja promovira vatrogasnu djelatnost i volontiranje te su u sklopu nje snimljeni plakati kao i spotovi čija su zaštitna lica dobrovoljni vatrogasci i snaga koja ih motivira na bavljenje ovim humanim pozivom.


Požari raslinja - edukativi film HR


Požari raslinja - edukativi film ENG


Savjeti za najmlađe - protupožarna kultura


Opasnost od požara - korištenje roštilja


Pisane vijesti