Priznanje „Boris Šprem“

  • Slika /slike/IMG-20221221-WA0012.jpg
  • Slika

Priznanje za kontinuirano i svakodnevno neposredno djelovanje na pružanju pomoći unesrećenim osobama u prometnim nesrećama te saniranju posljedica najtežih prometnih nesreća i spašavanju ljudskih života

Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici danas je uručeno Priznanje „Boris Šprem“ za kontinuirano i svakodnevno neposredno djelovanje na pružanju pomoći unesrećenim osobama u prometnim nesrećama te saniranju posljedica najtežih prometnih nesreća i spašavanju ljudskih života.

Priznanje koje je dodjelila Udruga Sigurnost u prometu u ime HVZ-a je primio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.  U okviru svečane dodjele priznanja je zahvalio na priznanju i naglasio kako je uloga vatrogasaca u spašavanju u prometnim nesrećama svakim danom sve veća.

„Vatrogasci su kao polivanetna struktura sustava zaštite ljudskih života jer u onim najtežim i najkritičnijim trebnucima aisistiraju hitnoj medicinskoj pomoći i tako djeluju izvan okvira vatrogasne službe“, kazao je.
Priznanje je dobio i Zavod za hitnu medicinu, a zajednički rad žurnih službi je pohvalila i ravnateljica Maja Grba Bujević.

Pisane vijesti