Prijem kod župana Varaždinske županije

Slika /slike/zupan prijem.jpg

Nakon zatvaranja natjecanja, upriličen je prijem kod župana Varaždinske županije

Nakon zatvaranja natjecanja, za vodstvo i visoke dužnosnike organiziran je prijem kod župana Varaždinske županije Anđelka Stričaka.
Njemu je pristvovao i zamjenik gradonačelnika Miroslav Marković koji je ovo prilikom kazao: „Čestitam vam u ime gradonačelnika Nevena Bosilja i u svoje osobno ime na odličnoj organizaciji natjecanja koje je prošlo odlično.  Zahvaljujem zapovjedniku Slavku Tucakoviću koji je glavni i odgovorni za to da ovo natjecanje prođe u najboljem redu. Mi u gradu brinemo o našim vatrogascima i otvoreni smo za sva njihova pitanja te vam želim skori povratak u naš grad“.

Tucaković: Vatrogasci su uvijek u službi građana
Glavni vatrogasni zapovjednik  Slavko Tucaković istaknuo je kako osjeća ponos nakon današnjeg natjecanja, koje je važno za vatrogastvo te koje je posjetio i izaslanik predsjednika Vlade, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kao i brojni drugi visoki uzvanici. „Gospodine župane, hvala Vam na prijemu i potpori u ime cijele organizacije i cijele Hrvatske vatrogasne zajednice. Ovu bih priliku iskoristio za pohvalu na trudu voditeljstvu natjecanja kao i Varaždinskoj županiji na domaćinstvu. Doći u kolijevku hrvatskog vatrogastva uvijek je lijep osjećaj. Na današnjem su natjecanju bila i 4 lakše ozlijeđena, imali smo 3 osobe COVID pozitivne te su ta odjeljenja vraćena s natjecanja. Dakle, naišli smo u provedbi na određene prepreke, no sve je uklonjeno te možemo biti ponosni na današnju organizaciju“, kazao je Tucaković. Podsjetio je kako su vatrogasci oni koji su u službi građana i kako na tu ulogu nikada ne smiju zaboraviti.  

I župan Anđelko Stričak na kraju je izrazio zadovoljstvo što je natjecanje uspješno odrađeno upravo u Varaždinskoj županiji, podsjetivši koliko klimatske promjene kojima svjedočimo, iziskuju svakodnevno novi angažman vatrogasaca. „Zadesili su nas požari, potresi, poplave, pijavice, no vatrogasci su uvijek bili tu i dali odgovor. I ova je požarna sezona bila teška, no za razliku od susjednih zemalja, mi srećom nismo bilježili kastrofalne posljedice upravo zahvaljujući našim vatrogascima i ja im na tome čestitam. Kao bivši saborski zastupnik znam s koliko se truda pristupilo problematici sastavnica domovinske sigurnosti. Nikada u povijesti nije toliko opreme ustupljeno vatrogascima na čemu smo zahvalni premijeru Andreju Plenkoviću “, kazao je zaključno župan Stričak.

Pisane vijesti