Predsjednik Vlade Republike Hrvatske posjetio Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama

  • Slika /slike/Vijesti/IMG_3592.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Predsjednik Vlade Republike Hrvatske posjetio je Operativno vatrogasno zapovjedništvo u Divuljama, namjenski  opremljeno situacijsko središte za obavljanje 24-satne operativne funkcije koordiniranja, vođenja i zapovijedanja, te dohvata, prikupljanja, objedinjavanja i obrade podataka s požarišta u realnom vremenu sa ciljem donošenja najzahtjevnijih odluka za izvršenje operativnih zadaća gašenja požara. 

U pratnji predsjednika Vlade bili su potpredsjednici Tomo Medved i Davor Božinović.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković podnio je prijavak predsjedniku Vlade ispred postroja vatrogasaca sastavljenog od pripadnika Intervencijske vatrogasne postrojbe Split, vatrogasaca Operativnog područja Kaštela, Operativnog područja Trogir, te pripadnika zračnih snaga MORH-a.

Predsjednik Vlade je prigodno pozdravio postroj vatrogasaca te im zahvalio na angažmanu tijekom ovogodišnje protupožarne sezone, a poglavito na uspješnom izvršenju zadaća uslijed nedavnih zahtjevnih požara.

Glavni vatrogasni zapovjednik izvijestio je predsjednika Vlade o zadaćama Operativnog vatrogasnog zapovjedništva koje su u tijeku, kao i dosadašnjim angažmanima tijekom aktualne protupožarne sezone. Također, informirao je prisutne o raščlambi protupožarne sezone, kao i odgovorima na izazove koji su se pojavili u ovoj protupožarnoj sezoni. Glavni vatrogasni zapovjednik je prezentirao sve postojeće, ali i nove funkcionalnosti sustava video nadzora za detekciju požara , odnosno kamera koje su u postavljene u priobalnim županijama.

„Zahvaljujem glavnom vatrogasnom zapovjedniku Slavku Tucakoviću na temeljitom izvješću o dosadašnjim aktivnostima tijekom protupožarne sezone koja je u tijeku. Gledamo sve aktivnosti i čini se kao da nema velikih požara koji su trajali dugo jer nije bilo medijske pozornosti, ali zapravo je bilo jako puno intervencija, no zahvaljujući odličnoj organizaciji i brzini djelovanja spriječene su veće štete i požari su ugašeni“ -  izjavio je predsjednik Vlade Plenković.

Na kraju posjeta upriličen je radni sastanak na kojem je prisustvovao predsjednik Vlade Republike Hrvatske. Sastanku su prisustvovali i potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, predsjednik Nacionalnog odbora za preventivu i gašenje ujedno i predsjednik Predsjedništva Hrvatske vatrogasne zajednice Ante Sanader, pomoćnik glavnog vatrogasnog zapovjednika za priobalje, Joško Grančić, zapovjednik Zapovjednog operativnog središta GS OS RH, brigadni generel Željko Ljubas, pročelnik Upravnog odjela za hrvatske branitelje, civilnu zaštitu i ljudska prava Splitsko-dalmatinske županije, Damir Gabrić, tajnik Kabineta glavnog vatrogasnog zapovjednika, Hrvoje Ostović te županijski vatrogasni zapovjednici sedam priobalnih županija: Dino Kozlevac, Mladen Šćulac, Zvonimir Lončarić, Matej Rudić, Darko Dukić, Ivan Kovačević i Stjepan Simović.

Na kraju, predsjednik Vlade Andrej Plenković zaželio je vatrogascima uspješan nastavak i ostatak požarne sezone sa što manje požara i intervencija.
Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković zahvalio je na posjeti i snažnoj potpori koju Vlada Republike Hrvatske pruža hrvatskim vatrogascima i Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici.

Pisane vijesti