Požari otvorenoga prostora na jugu Dalmacije

Slika /slike/Foto JVP Dubrovacki vatrogasci Brgat.jpg

Tijekom jučerašnjeg dana planula su dva požara otvorenog prostora na području Šibensko-kninske i dva požara na području Dubrovačko-neretvanske županije

Dva požara na području Šibensko-kninske županije za koja je dojava zaprimljena tijekom jučerašnjeg dana uspješno su ugašena. U dopodnevnim je satima primijećen požar na području Sitno Donje-Ilići, a kojim je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i makija na površini od 107 ha. U gašenju požara sudjelovala su ukupno 44 vatrogasca s 16 vatrogasnih vozila iz JVP-a: Šibenik i Drniš, DIP-a Šibenik, DVD-a: Perković, Šibenik, Brodarica-Krapanj, Drniš, Unešić i Ružić te četiri protupožarna zrakoplova Canadair kao i dva Air-Tractora.
Požar je lokaliziran u 20:00 sati, a ugašen u 07:00 sati. Tijekom noći na požarištu su dežurali JVP Šibenik, DIP Šibenik i DVD Perković s 9 vatrogasaca i 3 vatrogasna vozila.

U ranim popodnevnim satima ŽVOC Šibenik zaprimio je dojavu o požaru otvorenog prostora na području uvale Svetog Petra. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 0,75 ha. U gašenju požara, sudjelovao je ukupno 21 vatrogasac s 7 vatrogasnih vozila iz JVP-a: Šibenik i Vodice te DVD-a Šibenik, Bilice, Zaton i Zablaće, kao i jedan protupožarni zrakoplov Canadair.
Požar je ugašen u 19:42 sati.
 
Uspješno lokalizirani požari i na Pelješcu te području Gornji Brgat
JVP Dubrovački vatrogasci zaprimili su u 10:43 dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Gornji Brgat. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 9 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovala su ukupno 43 vatrogasca sa 15 vatrogasnih vozila iz JVP Dubrovački vatrogasci, DIP-a Dubrovnik i DVD-i: Rijeka Dubrovačka i Župa Dubrovačka. Požar je ugašen u 14:51 sati.

Nedugo nakon dojave ovog požara, točnije u 11:03, ŽC 112 Dubrovnik zaprimio je dojavu o požaru na otvorenom prostoru na području Pelješac-Lovište. Požarom je bila zahvaćena trava, nisko raslinje i borova šuma na površini od 50 ha. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 20 vatrogasaca sa 12 vatrogasnih vozila iz DVD-a: Orebić, Lovište, Viganj, Trpanj i Kuna te jedan protupožarni zrakoplov Canadair.
Požar je lokaliziran u 14:00 sati, a tijekom noći na požarištu su dežurali DVD-i Orebić, Viganj i Lovište.

Foto: ​JVP Dubrovacki vatrogasci, požar na području Gornji Brgat

Pisane vijesti