Požari kod Velike Gorice i u Rijeci

Slika /slike/Požar vg 3 DVD Mracllin.jpg

Jučer je na područlju Velike Gorice izgorjelo 100 ha niskog raslinja. Prilikom gašenja požara stana u Rijeci, pronađena je smrtno stradala osoba.

ŽVOC Zagrebačke županije je dana 16. rujna u 10:11 sati zaprimio dojavu o požaru otvorenoga prostora na području Velike Gorice u Ulici 153. brigade Hrvatske vojske. Požarom je zahvaćeno nisko raslinje na površini od 100 ha. U gašenju požara sudjelovala su ukupno 23 vatrogasca sa osam vatrogasnih vozila iz JVP Velika Gorica i DVD-a Vukovina, Velika Gorica, Buševec, Mraclin i Kurilovec. Za vrijeme gašenja požara obustavljen je željeznički promet Sisak - Zagreb i isključen visoki napon na dionici željezničke pruge. Požar je ugašen u 15:50 sati.
 
JVP Grada Rijeke je 16. rujna u 16:52 sati zaprimio dojavu o požaru stana u Rijeci. Radilo se o požaru kuhinje i sobe u stanu prizemnog objekta površine 40 m², u kojem je zatečena smrtno stradala osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je sedam vatrogasaca sa dva vatrogasna vozila iz JVP Rijeka.  Požar je lokaliziran u 17:07 sati, a ugašen u 17:11 sati.

FOTO: DVD Mraclin
 

Pisane vijesti | Požari i intervencije