Požar škole u Zagrebu

  • Slika /slike/Požar škole u Zagrebu.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

Vatrogasno operativno središte Hrvatske vatrogasne zajednice zaprimilo je nekoliko informacija o požarima objekata koji su izbili 1. i 2. studenog. Među ovim intervencijama ističe se požar na objektu OŠ Mate Lovraka u Dubravi u Zagrebu.

VOC Grada Zagreba zaprimio je dana 2. studenog u 04:28 sati dojavu o požaru smeća u blizini O.Š. Mate Lovraka (Dubrava, Aleja Blaža Jurišića 13). Po dolasku na teren, uspostavilo se da se radi o požaru koji je zahvatio prostoriju površine 15 m² na prvom katu te se proširio na krovište škole na površini od 1000 m². Požar se uvukao u metalnu konstrukciju krovišta koju je potrebno otvarati kako bi se pristupilo svim žarištima.  Na intervenciji gašenja požara trenutno sudjeluju 33 vatrogasca sa 13 vozila iz JVP Zagreb i DVD-a Granešina i Sesvete. Tijekom gašenja požara jedan vatrogasac zadobio je lakše tjelesne ozlijede (uganuće zgloba). Vatrogasci su još na terenu, a požar je ugašen.

Požari objekata u Gradecu i Zagrebu
Dana 1. studenog u 04:48 sati ŽVOC Zagrebačke županije zaprimio je dojavu o požaru gospodarskog objekta na adresi Fuka 3, Gradec. Požarom je bio zahvaćen štagalj koji je u potpunosti izgorio, a spriječeno je daljnje širenje vatre na kuću koja se nalazi u blizini (nagorio manji dio krovne konstrukcije). U štaglju su požarom bila zahvaćena dva radna stroja (traktora), oko 20 rolo bala slame i drva. Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je ukupno 44 vatrogasaca sa 9 vatrogasnih vozila iz DVD-ova: Vukšinac, Dubrava, Paruževac, Haganj, Nova Kapela, Zvekovac, Cugovec i Gradec.  Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:30 sati.
Dana 1. studenog u 13:14 sati VOC Grada Zagreba zaprimio je dojavu o požaru stambenog objekta na adresi Kostanjek 41a, Susedgrad. Radilo se o požaru krovišta drvene kuće površine 64 m2. Uslijed požara nije bilo stradalih osoba. Na intervenciji gašenja požara sudjelovalo je 12 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila iz JVP Zagreb. Požar je ugašen, a intervencija vatrogasaca završila je u 15:25 sati.
FOTO: Vatrogasna postrojba Zagreb FB
 
 

Pisane vijesti | Požari i intervencije