Požar na području Zavojana kod Vrgorca

Slika /slike/Požar Zavojane 9.8.png

Izvanredno izvješće VOS-a o požaru kod Zavojana u Splitsko-dalmatinskoj županiji

18:30
Protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju uočio je požar na području Splitsko-dalmatinske županije u 14:51 sati. Radi se o požaru raslinja na području Vrgorca- Zavojane (vrh Veliki Šibenik). Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 23 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila.
Pored zemaljskih snaga na intervenciji gašenja požara sudjelovao je spomenuti Air Tractor koji se nalazio na protupožarnom izviđanju, njega je zamjenio jedan Canadair koji sada gasi, a uskoro dolaze dva protupožarna zrakoplova Air Tractor. Trenutno procijenjena površina je oko 5 ha.


16:00
Protupožarni zrakoplov Air Tractor koji se nalazio na izviđanju uočio je požar na području Splitsko-dalmatinske županije u 14:51 sati. Radi se o požaru raslinja na području Zavojane (vrh Veliki Šibenik). Na intervenciji gašenja požara sudjeluje ukupno 35 vatrogasaca sa 6 vatrogasnih vozila.
Pored zemaljskih snaga sudjeluje jedan Air Tractor, te je upućen jedan Canadair.
Napomenimo da jedan hrvatski Camnadair djeluje u Grčkoj, dok 2 Canadaira djeluju na području Tomislavgrada u Bosni i Hercegovini.

VOS | VOS