Požar na Biokovu

  • Slika /slike/Požar Biokovo.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Izvanredno izvješće Vatrogasnog operativnog središta

14:20
Prema trenutno dostupnim podacima opožareno je oko 35 ha trave, niskog raslinja i smrike na teško pristupačnom terenu. Na intervenciji gašenja požara do sada su sudjelovala ukupno četiri protupožarna zrakoplova Canadair i ukupno 92 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila. Na požarištu trenutno gase vatrogasci i jedan Canadair, a ostali Canadairi su napustili požarište te su angažirana dva protupožarna zrakoplova Air Tractor koji će vršiti daljnju sanaciju požarišta. Na intervenciji gašenja požara angažirani su vatrogasci iz JVP Makarska i DVD-a: Omiš, Gata, Zadvarje, Dugi Rat, Kučiće, Makarska, Brela, Baška Voda, Podgora, Tučepi, Promajna, Drvenik i Gradac.

12:50
Na intervenciji gašenja požara otvorenog prostora na lokaciji Biokovo, zaseok Šošići, trenutno sudjeluju tri protupožarna zrakoplova Canadair te se očekuje polijetanje četvrtog. Na požarištu su ukupno 82 vatrogasca sa 22 vatrogasna vozila.
- Požar je jutros izbio na nepristupačnom terenu, a u gašenju sudjeluju zemaljske i zračne snage. Požar je lokaliziran i situacija je trenutno puna bolja - kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.


12:30
Na intervenciji gašenja požara sudjeluje 68 vatrogasaca sa 19 vatrogasnih vozila, jedan protupožarni zrakoplov Canadair te su u dolasku još dva Canadaira.

10:45
Prema izvanrednom izvješću Vatrogasnog operativnog središta, u 09:53 sati  je zaprimljena dojava o požaru otvorenog prostora na lokaciji Biokovo, zaseok Šošići. Požar je izbio na teško pristupačnom terenu. Na intervenciju gašenja požara upućeno je oko 40 vatrogasaca sa 13 vozila te jedan protupožarni zrakoplov Canadair.

Izbio je požar i na teško prostupačnom terenu kod hidroelektrane Vinodol u mjestu Tribalj u Primorsko-goranskoj županiji. Vatrogasci su na požarištu i trenutno nema ugroze za objekte.

 

Pisane vijesti | Požari i intervencije