Potres s epicentrom u Hercegovini

  • Slika /slike/JVP metković.jpg
  • Slika

Vatrogasci i vozilo s područja Dubrovačko-neretvanske županije upućeni kao pomoć u Čapljinu

24. travnja
Tijekom posljednja 24 sata vatrogasci s područja grada Metkovića su bili angažirani na 17 tehničkih intervencija. Uglavnom se radilo o uklanjanju dimnjaka, crijepova sa krovišta, oštećenih zidova i betonskih dijelova zgrada, te izvida samih oštećenja.
 
Temeljem zapovjedi glavnog vatrogasnog zapovjednika upućena je jedna autoljestva i grupa vatrogasaca iz JVP-a Metković u Čapljinu, kao pomoć u saniranju šteta nastalih potresom.

23. travnja
Noćas u 23 sata potres magnitude 6.1 s epicentrom u Hercegovini osjetio se i na području Crne Gore i Hrvatske. Materijalne štete tek se zbrajaju, a od posljedica odrona stijene na obiteljsku kuću jedna je djevojka izgubila život.
 
Zabilježeno je 5 vatrogasnih intervencija na području Grada Metkovića koje su uključivale sanaciju dimnjaka i puknutog stakla, a na području cijele Dubrovačko-neretvanske županije na pojedinim mjestima došlo je do odrona što su vatrogasci sanirali vlastitim snagama, bez potrebe uključivanja vatrogasaca s područja drugih županija.
  • "Situcija je pod kontrolom. Podsjećamo građane da se prilikom potresa odmaknu od stupova, dalekovoda i građevina te da ne koriste dizala", podsjetio je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te kazao kako nakon potresa treba izaći na otvoreno i osloboditi ceste vozilima hitnih službi. "Važno je i probati ostati smiren, isključiti vodu, plin i struju, slušati vijesti iz provjerenih izvora te slijediti upute žurnih službi", zaključno je kazao.

Foto: JVP Metković

Pisane vijesti