Potpredsjednik Sabora Ante Sanader primio izaslanstvo projekta „Tirol za hrvatsko vatrogastvo“

  • Slika /slike/sanader_vatrogastvo_web1.jpg
  • Slika

Potpredsjednik Hrvatskoga sabora Ante Sanader primio je u četvrtak koordinatora projekta „Tirol za hrvatsko vatrogastvo“ Petera Logara s izaslanstvom.

Uz potpredsjednika Sabora Antu Sanadera sastanku su nazočili i glavni zapovjednik Hrvatske vatrogasne zajednice Slavko Tucaković i načelnik Sektora za vatrogastvo Hrvatske vatrogasne zajednice Mario Starčević.

Potpredsjednik Sanader je, zahvalivši na svemu što Tirol čini za hrvatsko vatrogastvo, posebno istaknuo projekt koji se provodi zadnjih dvanaest godina u kojem je austrijska pokrajina Tirol kupila vatrogasna vozila i poklonila ih Hrvatskoj, ukupno njih 240 koja su raspoređena po svim županijama.
– Zahvalni smo za ogroman trud i razumijevanje za ovaj projekt, kazao je Sanader i dodao kako je austrijsko vatrogastvo uzor Hrvatskoj, a sretna je okolnost što je Austrija blizu, kako bi mogli razmjenjivati iskustva i učiti.           

Koordinator Logar istaknuo je kako je dosadašnja suradnja dviju vatrogasnih zajednica bila vrlo uspješna te kako ga se dojmila profesionalnost hrvatskih vatrogasaca.
–Sada smo došli iz Osječko-baranjske županije gdje će iduće godine biti podijeljeno još 20 vatrogasnih vozila kazao je Logar te dodao kako su procijenili da nam nedostaje i auto ljestvi koje će također donirati.

Razgovaralo se i o planu obuke za 20 hrvatskih vatrogasnih zapovjednika u Austriji. U nastavku susreta sugovornici su dogovarali posjet predsjednika austrijske pokrajine Tirol Hrvatskoj u ožujku sljedeće godine kada će mu biti uručeno odlikovanje za doprinos hrvatskom vatrogastvu.

Izvor: Hrvatski sabor

Pisane vijesti