Posjetite Muzej hrvatskog vatrogastva

Slika /slike/19.9.logo_muzej_kola_2017.jpg

Muzej hrvatskog vatrogastva je u godini u kojoj oblježavamo niz visokih obljetnica pripremio bogat program. Pozivamo sve članove vatrogasnih organizacija da posjete Muzej i prošetaju kroz hrvatsku vatrogasnu povijest.  

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) nudi posjetiteljima uvid u iznimno zanimljiv razvojni put hrvatskog vatrogastva, kroz prikaz tehničkog razvoja opreme i napredovanja vatrogasne organizacije. Muzej se rasprostire na 400 m² prostora, a u stalnom postavu je oko 300 predmeta - od vatrogasnih pumpi do odora, fotografija i dokumenata.

Uz stalni postav i ove godine smo pripremili nekoliko zanimljivih događanja. Kako je 2024. godina velikih obljetnica za hrvatsko vatrogastvo, tako smo u Noći muzeja otvorili izložbu posvećenu desetoj obljetnici rada obnovljenog postava Muzeja. Izložbu je moguće pogledati do kraja travnja 2024. godine.

U svibnju, Mjesecu zaštite od požara, otvaramo izložbu posvećenu djelovanju najstarijeg dobrovoljnog vatrogasnog društva u Hrvatskoj, Prvog hrvatskog dobrovoljnog vatrogasnog zbora u Varaždinu koje slavi 160. obljetnicu.

Muzej će svoja vrata otvoriti i posjetiteljima tradicionalne manifestacije ŠPANCIRFEST, koja se održava krajem kolovoza.

Razgledavanje stalnog postava Muzeja hrvatskog vatrogastva je moguće svaki radni dan od 8:00 do 15:00 sati, a za razgledavanje u drugom terminu, kao i za posjet većih grupa, potrebna je prethodna najava. Razgledavanje vodi voditelj Muzeja, po potrebi i na engleskom jeziku. Posjet Muzeju je besplatan. Moguće je posjetiti Muzej uz društvo kućnog ljubimca.

Pozivamo Vas da posjet Muzeju hrvatskog vatrogastva uvrstite u Vaš program rada te da tako upoznate članove vatrogasnih organizacija s bogatom hrvatskom vatrogasnom povijesti.

Više informacija potražite na: https://mhv.hr/
Virtualna šetnja kroz Muzej hrvatskog vatrogastva: https://mhv.hr/virtualna-setnja/
Kontakt osoba: Vedran Runjić, muzej@hvz.hr, 091/112-0013.

Pisane vijesti | Muzej hrvatskog vatrogastva