Posjet njemačkih vatrogasaca

  • Slika /slike/IMG-20220914-WA0001.jpg
  • Slika

  • Slika

Delegacija njemačkih kolega upoznala se s radom Operativnog vatrogasnog zapovjedništva te s iskustvima u gašenju velikih požara

Delegacija njemačkih vatrogasaca stigla je u Hrvatsku s ciljem upoznavanja hrvatskog sustava gašenja požara otvorenog prostora.
Ovaj je susret organiziran posredstvom Europskog šumarskog instituta, a u pratnji ovog edukativnog posjeta njemačkih vatrogasaca djelatnici su  Vatrogasne zajednice Primorsko-goranske županije.

Stručni posjet je započeo dolaskom u Operativno vatrogasno zapovjedništvo (OVZ) u Divuljama gdje ih je dočekao glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković s pomoćnikom za priobalje Joškom Grančićem te zapovjednikom Intervencijske vatrogasne postrojbe Divulje Darko Maretićem.
Tijekom posjeta, glavni vatrogasni zapovjednik upoznao ih je s radom OVZ-a, Državnog vatrogasnog operativnog centra 193 te općenito koordiniranim aktivnostima koje se provode s drugim subjektima u provedbi protupožarne sezone.

Nakon Divulja, članovi delegacije uputili su se u Vojarnu „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku Donjem gdje su imali prilike upoznati se s radom PP zrakoplova, uz prezentaciju dosadašnjih iskustava u gašenju velikih požara od strane pripadnika 855. protupožarne eskadrile. Također, u sklopu posjeta vojarni dan je i osvrt na zajedničko osposobljavanje za navođenje zrakoplova, a koje provode HVZ i Ministarstvo obrane RH.  

 

Pisane vijesti