Posjet izaslanstva Vlade Tirol i donacija vozila

  • Slika /slike/Vijesti/IMG_1990.JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Hrvatska vatrogasna zajednica u suradnji s općinom Rešetari i Dobrovoljnim vatrogasnim društvom Rešetari danas je ugostila u prostorima općine Rešetari i Dobrovoljnog vatrogasnog društva Rešetari izaslanstvo austrijske savezne države Tirol.

Izaslanstvo je predvođeno predsjednikom Vlade Tirol Antonom Mattleom, Peterom Logarom, koordinatorom ovog projekta te Markusom Wuketichem, veleposlanikom Republike Austrije. Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković, predsjednik Predsjedništva HVZ-a Ante Sanader, vatrogasni zapovjednik županije Brodsko-posavske Stjepan Županić te drugi županijski i lokalni vatrogasci su svečano dočekali izaslanstvo Tirola u prostorima DVD-a Rešetari.

"Zahvaljujemo od srca Republici Austriji i saveznoj državi Tirol na ovim vozilima koje su danas donirali, kao i na vozilima koja su donirali u proteklom periodu. Čuvati ćemo ta vozila i upotrebljavati ih kada to bude potrebno.", kazao je glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković.
 
"Ono što predstoji je dodjela daljnjih 30 vozila, ali najvažniji su ljudi i ono što se dalje za njih radi, a to su osposobljavanja za vatrogasce i vatrogasne zapovjednike u Tirolu. Biti će i edukacija u suprotnom smjeru u kojima hrvatski vatrogasci mogu puno ponuditi austrijskim vatrogascima, primjerice edukacije o gašenju šumskih požara.", kazao je predsjednik Vlade Tirol, Anton Mattle.

"Lijepo je vidjeti sve ove dobre i divne ljude, dobrovoljce u sustavu vatrogastva. Rado pomažemo zato što vidimo napredak te ćemo i dalje sustavno pomagati u pogledu opremanja i educiranja vatrogasaca.", kazao je Peter Logar, voditelj ovog projekta u Tirolu.

U okviru posjeta izaslanstvo je svečano uručilo donaciju vatrogasnih vozila države Tirol JVP-u Našice, DVD-u Poljana i DVD-u Zoljan, a nakon toga su vatrogasne zajednice županija, na područje kojih su do sada dostavljene donacije iz programa pomoći pokrajine Tirol, predstaviti svu do sada dostavljenu pomoć te njene učinke na vatrogastvo ovoga kraja.
 
Program pomoći Vlade Tirol počeo je 2005. godine izgradnjom Hrvatskog Doma u Pakracu, nakon čega se program pomoći preusmjerio prema vatrogasnim organizacijama, koja je kao projekt sustavno započela 2008. godine. Dosada je na područje 7 županija Republike Hrvatske donirano ukupno 267 vatrogasnih vozila, a paralelno je u vatrogasnoj školi u Tirolu osposobljeno 9 grupa vatrogasnih zapovjednika, dok je prilikom primopredaja ukupno preko 500 hrvatskih vatrogasaca  osposobljeno za rukovanje doniranom vatrogasnom opremom i korištenje doniranih vatrogasnih vozila.
 

Pisane vijesti