Posjet DVD-u Oriovac i proslava 30. obljetnice Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije

  • Slika /slike/Vijesti/1701329952777.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković je posjetio DVD Oriovac, nakon čega je sudjelovao na svečanom obilježavanju 30. obljetnice postojanja i rada Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije.

Dana 29. studenog glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković obišao je DVD Oriovac na poziv zapovjednika DVD-a Oriovac Marija Butine koji je predao prijavak zapovjedniku Tucakoviću po njegovu dolasku, nakon čega su obišli prostorije DVD-a i  upoznali se s intervencijama, tehnikom i vozilima kojim ovo Društvo raspolaže.

Poslije obilaska je održan sastanak na temu rada i problematike s kojom se ovo Društvo susreće, a sastanku su prisustvovali zapovjednik, predsjednik i tajnik DVD-a te Marko Ašenbrener, zapovjednik  i Dragutin Žnidarec, predsjednik Vatrogasne zajednice županije Požeško-slavonske. Uz njih, sastanku je nazočio i načelnik Općine Oriovac Antun Pavetić koji je zahvalio glavnom vatrogasnom zapovjedniku na dolasku te izrazio zadovoljstvo organiziranošću vatrogastva u svojoj jedinici lokalne uprave. Zapovjednik Slavko Tucaković je zahvalio na pozivu i na svemu što DVD Oriovac radi, obavijestio sudionike sastanka o svim aktivnostima koje Hrvatska vatrogasna zajednica radi vezano za projekte, nabavku vatrogasne opreme i tehnike te ustroj vatrogastva i Vatrogasne mreže.
 
Po posjetu, glavni vatrogasni zapovjednik je prisustvovao svečanom obilježavanju i sjednici skupštine povodom 30. obljetnice postojanja i rada Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske županije koja se je održala u multimedijalnoj dvorani Interpretacijskog centra Terra Panonica u Pleternici. Prigodnim pozdravnim riječima nazočnim vatrogascima i gostima obratio se predsjednik Dragutin Žnidarec. Svečanosti su prisustvovali i županica Antonija Jozić, gradonačelnica Marija Šarić, u ime Grada Požege pročelnica Jelena Vidović, gradonačelnik Lipika Vinko Kasana, predsjednik kutjevačkog Gradskog vijeća Branko Vido, načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević, počasni predsjednici županijske Vatrogasne zajednice Stjepan Pavliček i Željko Petrović i pojedini njeni počasni članovi, predsjednik koordinacije Vatrogasnih zajednica istočne Hrvatske Zdenko Čarapar i predstavnici zajednica pojedinih županija.
 
Glavni vatrogasni zapovjednik dodijelio je priznanja istaknutim članovima vatrogastva Požeško-slavonske županije. Nakon svečanog dijela, u radnom dijelu skupštine nazočni članovi jednoglasno su usvojili Financijski plan i Program rada Vatrogasne zajednice Požeško-slavonske za 2024 godinu.

Pisane vijesti