Posjet buzetskim vatrogascima

  • Slika /slike/IMG-20230203-WA0007.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Zapovjednik Tucaković u sklopu radnog posjeta bio u Fažani i Buzetu

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković u sklopu radnog posjeta Fažani bio je na sastanku kod načelnika Općine Fažana Radomira Koraća.
Tema sastanka, kojem je prisustvovao i zapovjednik Vatrogasne zajednice Istarske županije Dino Kozlevac, bilo je unaprijeđenje rada Kampa vatrogasne mladeži. Zapovjednik Tucaković i ovom je prilikom istaknuo koliko je Kamp važan za vatrogasnu mladež, ali i vatrogastvo u cjelini, budući da je ono bitan segment usvajanja vatrogasnog znanja i druženja kroz koje mladež razvija duh zajedništva i pripadnosti vatrogasnoj zajednici, posebice kada znamo da je uključivanje djece i mladeži budućnost vatrogasne organizacije.

U sklopu radnog posjeta zapovjednik Tucaković je, uz prisustvo zapovjednika Kozlevca i gradonačelnika Grada Buzeta Damira Kajina, posjetio i JVP grada Buzeta gdje ih je zapovjednik postrojbe Denis Prodan upoznao s radom vatrogasne postrojbe.
Zapovjednik Tucaković pohvalio je rad buzetskih vatrogasaca u svemu što čine na području vatrozaštite i sigurnosti građana te je prisustvovao prezentaciji vatrogasne zaštitne opreme nabavljene sredstvima Grada Buzeta i VZŽ Istarske, a u nabavi je sudjelovala i Hrvatska vatrogasna zajednica.

Gradonačelnik Kajin je zahvalivši ukazao na važnost međusobne pomoći i dodao kako je ova donacija jako bitna za ovu općinu te će zasigurno pomoći operativnoj spremnosti vatrogasaca.

Kozlevac je zahvalio na doniranoj opremi i ukazao na važnost današnjeg posjeta glavnog vatrogasnog zapovjednika: „Samo konstantnim ulaganjem u vatrogastvo možemo biti sigurni da će ono uvijek biti spremno na sve izazove koji se pred njega postavljaju“.

 

Pisane vijesti