Polaznici Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ posjetili Operativno vatrogasno zapovjedništvo RH u Divuljama

  • Slika /slike/IMG-20240605-WA0006.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Divuljama je 5. lipnja 2024. godine upriličen posjet polaznika 26. naraštaja Ratne škole „Ban Josip Jelačić“ predvođen načelnikom Ratne škole brigadirom Nenadom Samardžićem.

U Operativnom vatrogasnom zapovjedništvu RH u Divuljama polaznike je primio glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković te ih upoznao sa sustavom vatrogastva, njegovim ustrojstvom kao i s radom OVZ-a.  Istaknuta je realizacija Programa aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za RH za 2024. godinu te primjeri zajedničke suradnje i pripremne aktivnosti Oružanih snaga RH i Hrvatske vatrogasne zajednice za nadolazeću protupožarnu sezonu.

Posjet polaznika 26. naraštaja proveden je u sklopu nastavnog plana i programa Ratne škole „Ban Josip Jelačić“. Uz visoke časnike iz Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH u programu izobrazbe Ratne škole sudjeluju i djelatnici iz ostalih ministarstava i organizacija.

Brigadir Samardžić na kraju ovog posjeta zahvalio je zapovjedniku Tucakoviću na prijemu i predstavljanju rada OVZ-a: “Današnji posjet samo je jedan u nizu segmenata odlične suradnje Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva obrane RH i Oružanih snaga RH, a informacije koje smo danas dobili polaznicima će sigurno koristiti u njihovom daljnjem radu”.

Pisane vijesti