Polaganje ispita za spašavanje iz dubina i visina

  • Slika /slike/Vijesti/Naslovna-polaganje ispita.jpeg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Državnoj vatrogasnoj školi održani su završni ispiti provjere prema Programu osposobljavanja za spašavanje iz dubina i visina

U Državnoj vatrogasnoj školi su od 15. do 17. studenog 2021. provedeni ispiti završne provjere prema Programu osposobljavanja za spašavanje iz dubina i visina za pripadnike profesionalnih vatrogasnih postrojbi u gospodarstvu INA Sisak i INA Rijeka.

Pred Ispitnim povjerenstvom iz Hrvatske vatrogasne zajednice dio kandidata polagao je ispit za I. stupanj, a dio za II. stupanj Programa.

Čitav Program osposobljavanja za spašavanje iz dubina i visina sastoji se od tri stupnja, od koji je prvi osnovni, traje 40 sati i njegovim uspješnim završetkom stječe se osposobljenost za spasioca iz dubina i visina. Drugi stupanj je napredniji, traje također 40 sati i po završetku stječe se osposobljenost za stručnog spasioca iz dubina i visina.

Prema riječima Joška Grančića, predsjednika ispitnog povjerenstva, vatrogasci su na polaganje završnih ispita i iz I. i iz II. stupnja Programa došli dobro pripremljeni i jako motivirani. „Ovo je nastavak suradnje Hrvatske vatrogasne zajednice i INA-e jer se ispiti za ovu specijalnost provode otprije i primjetno je da svakim novim dolaskom u Državnu vatrogasnu školu polaznici su sve bolje uvježbani i pripremljeni. Ova suradnja će se nastaviti i dalje, a sve u cilju podizanja stručnosti i kompetencija za spašavanje iz dubina i visina bitnih za uspješnost bilo koje intervencije“, zaključno je kazao Grančić.
 

Pisane vijesti | Vježbe