Pad letjelice na Braču

  • Slika /slike/letjelica.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

Vatrogasci sudjelovali u potrazi i spašavanju unesrećenih iz letjelice

Danas u  09:32 od Zračne luke Brač primljena je dojava o padu zrakoplova Cessna 172 na otoku Braču kod Blaca, a u kojemu se nalaze pilot i dva putnika.

Već u 9:34 na mjesto nesreće izlaze vatrogasci te je u potrazi za letjelicom sudjelovalo 11 pripadnika DVD-a Supetar sa 4 vozila, 4 vatrogasca DVD-a Bol sa 2 vozila te 2 vatrogasaca s 1 vozilom vatrogasaca Zračne luke Brač. U 10:16 vatrogasci DVD Supetar pronalaze mjesto pada letjelice u kojoj su bila 3 putnika koji su ozlijeđeni, ali su izvan životne opasnosti.

Nakon što su vatrogasci Vatrogasne operativne postrojbe Brač izvukli sve tri osobe, sudjelovali su u njihovu prijevozu u Zračnu luku Brač odakle je organiziran njihov hitni medicinski transport za Split.

„Ozlijeđene osobe su izvan životne opasnosti. Na mjesto događaja su izašli vatrogasci dobrovoljnih vatrogasnih društava Supetar i Bol koji su sudjelovali u izvlačenju osoba iz letjelice te u njihovu prijevozu do helikoptera“, kazao je zapovjednik Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije Ivan Kovačević. Dodao je i kako se radi osiguranje od mogućeg izbijanja požara na mjestu pada letjelice gdje se i dalje nalaze vatrogasne snage koje osiguravaju prostor nesreće.

Glavni vatrogasni zapovjednik Slavko Tucaković pohvalio je cijeli tijek akcije kao i brzu reakciju vatrogasaca koji su sudjelovali u ovoj intervenciji, a zahvaljujući kojima su spašeni ljudski životi.  

Foto: VOP Brač
 

Pisane vijesti