Osposobljavanje vatrogasaca Istarske županije za spašavanje iz dubina i visina

  • Slika /slike/WhatsApp Image 2023-02-19 at 18.03.20.jpeg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U Puli je provedeno osposobljavanje vatrogasaca iz javnih vatrogasnih postrojbi Pula, Rovinj i Labin prema Programu osposobljavanja za spašavanje iz dubina i visina – I. stupanj

U organizaciji Hrvatske vatrogasne zajednice i Vatrogasne zajednice Istarske županije provedeno je osposobljavanje vatrogasaca iz Istarske županije za spašavanje iz dubina i visina – I. stupanj Programa. Osposobljavanje je provedeno u vremenu od 13. do 17. veljače 2023. u Puli, za pripadnike javnih vatrogasnih postrojbi Pula, Rovinj i Labin.

Program u trajanju od 45 sati provodio se u prostorima i na poligonu Javne vatrogasne postrojbe Pula te na prikladnim lokacijama u gradu Puli. Program za I. stupanj sastoji se od 10 sati teorijske i 35 sati praktične nastave, a vještine vatrogasci stječu intenzivnim praktičnim uvježbavanjem i višestrukim ponavljanjem naučenih radnji.

Ovo je prvo osposobljavanje po novom Programu osposobljavanja za spašavanje iz dubina i visina koji je donesen početkom veljače 2023., a proveli su ga instruktori Hrvatske vatrogasne zajednice.

Županijski vatrogasni zapovjednik Istarske županije Dino Kozlevac izrazio je zadovoljstvo s provedbom ovog osposobljavanja, angažmanom polaznika i instruktora te zahvalio Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici koja je omogućila provođenje Programa na području Istarske županije. Naglasio je da se ovim osposobljavanjem podiže operativna spremnost vatrogasnih postrojbi za spašavanje iz dubina i visina.
Posljednjeg dana osposobljavanja u Puli proveden je ispit završne provjere te su svi vatrogasci koji su uspješno savladali Program stekli osposobljenost za spasioca iz dubina i visina.

Osposobljavanje za spašavanje iz dubina i visina u Istarskoj županiji se nastavlja te se u vremenu od 20. do 24. veljače 2023. provodi u Umagu za pripadnike javnih vatrogasnih postrojbi Buzet, Pazin, Poreč i Umag.

Pisane vijesti