Održana analiza međuresorne vježbe SIGURNOST 23

  • Slika /slike/1689317020490.jpg
  • Slika

U četvrtak 13. srpnja 2023.u prostorijama Državne vatrogasne škole u Zagrebu održan je sastanak na temu analize međuresorne vježbe SIGURNOST 23 koja se održala 16. lipnja na području Istarske, Karlovačke i Zagrebačke županije te Grada Zagreba.

Na sastanku su prisustvovali predstavnici institucija koje su sudjelovale u vježbi, svih vatrogasnih zajednica županija sudionika vježbe, Ministarstva obrane, ZOS GS OSRH, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Ravnateljstva civilne zaštite, Ministarstva hrvatskih branitelja, Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu, Hrvatske gorske službe spašavanje, Hrvatske kontrole zračne plovidbe, Hrvatskog Crvenog križa, Državnog hidrometeorološkog zavoda, Hrvatskih šuma, Odašiljača i veza, Bina-Istra-Upravljanja i održavanja, INA Vatrogasnih servisa, Državne vatrogasne škole, MUP-a Ravnateljstva policije te MUP-a Zapovjedništva za intervencije.

Svi prisutni su meduresornu vježbu ocijenili iznimno uspješnom čak i uz kraći rok za njenu pripremu. Na sastanku uz to što je Siniša Petkoviček, načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu HVZ-a prezentirao analizu planiranja, organizacije i izvođenja vježbe, predstavnici sudionika su iznijeli svoja opažanja i referirali se na uočene lekcije.

Posebno je naglašeno kako su na ovogodišnjoj vježbi bili uključeni i gospodarski subjekti Bina-Istra-Upravljanje i održavanje i INA te kako je na taj način uspostavljana kvalitetnija suradnja između vatrogasnih postrojbi u gospodarstvu s drugim žurnim službama te kako je  pokazana spremnost za kvalitetnim zajedničkim djelovanjem u slučaju stvarne opasnosti.

Pisane vijesti