Održan Forum o uporabi zračnog prostora u RH

  • Slika /slike/slika 66.png
  • Slika

Predstavljeni sigurnosni aspekti u zračnom prometu te pogled u budućnost UAS-a.

U sklopu provedbe godišnjeg plana konzultacija s korisnicima zračnog prostora, u organizaciji Hrvatske kontrole zračne plovidbe 9. prosinca 2022. godine, u prostoru Fakulteta prometnih znanosti na Znanstveno-učilišnom kampusu Borongaj, održan je Forum o uporabi zračnog prostora u RH.

Na Forumu su sudjelovali predstavnici Hrvatske agencije za civilno zrakoplovstvo, predstavnici aero klubova i razni korisnici zračnog prostora te predstavnici Ministarstva obrane, Ministarstva unutarnjih poslova, Hrvatske gorske službe spašavanja, a ispred Hrvatske vatrogasne zajednice na Forumu je sudjelovao načelnik Sektora za program, sigurnost i potporu Siniša Petkoviček.

Na Forumu su održane edukativne prezentacije kojima se predstavljaju područja sportsko-rekreativne uporabe zračnog prostora, aktivnosti sustava bespilotnih zrakoplova (civilni i državni korisnici) i sigurnosti (safety) zračnog prometa/prostora. Prikazane su putem prezentacije operacije državnih UAS korisnika (MORH, HGSS, i MUP) i predstavljeni su sigurnosni aspekti u zračnom prometu te pogled u budućnost UAS-a.

Pisane vijesti