Održan 23. susret vatrogasne mladeži Republike Hrvatske i Republike Slovenije

  • Slika /slike/Vijesti/23.susret vatrogasne mladezi_1275 (2).JPG
  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

  • Slika

U nedjelju 18. lipnja u Varaždinskim Toplicama održan je 23. susret vatrogasne mladeži Republike Hrvatske i Republike Slovenije

Dobrovoljno vatrogasno društvo Varaždinske Toplice i Vatrogasna zajednica Grada Varaždinske Toplice u ulozi domaćina ugostili su sudionike 23. susreta vatrogasne mladeži Republike Hrvatske i Republike Slovenije koji je u suradnji s Vatrogasnom zajednicom Varaždinske županije kao suorganizatorom natjecanja organizirala Hrvatska vatrogasna zajednica.

Natjecanje je otvorio župan Varaždinske županije Anđelko Stričak, a uz njega na ceremoniji otvorenja su nazočili i gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, predsjednik Vatrogasne zajednice Varaždinske županije ujedno i zamjenik predsjednika Hrvatske vatrogasne zajednice Nedeljko Vukalović, izaslanik glavnog vatrogasnog zapovjednika Mario Starčević, načelnik Sektora za vatrogastvo u Hrvatskoj vatrogasnoj zajednici, županijski vatrogasni zapovjednik Željko Nagy, predsjednik DVD Varaždinske Toplice Darko Belavić, predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Varaždinske Toplice Ivica Bartolec, zapovjednik VZG Varaždinske Toplice Mario Karafin, zapovjednica DVD Varaždinske Toplice Marinela Belavić te predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Josip Cingesar, kao predstavnik Savjeta vatrogasne mladeži Hrvatske vatrogasne zajednice. Slovensku delegaciju predvodio je i zapovjednik Gasilske zveze Franci Petek, a s njim su na događaju sudjelovali  zamjenik zapovjednika Gasilske zveze Slovenije Zvonko Glažar, predsjednica Mladinskega sveta Gasilske zveze Slovenije Renata Rupreht, a tijekom dana događaj je posjetio i svojom nazočnošću počastio i predsjednik Gasilske zveze Slovenije  Janko Cerkvenik.

Na susretu se okupilo ukupno 45 natjecateljskih odjeljenja. U kategoriji vatrogasne mladeži po 1 vježbu s preprekama, bez štafetne utrke, izvelo je 12 odjeljenja muške mladeži te 10 odjeljenja ženske mladeži. Specifičnost ovog susreta bila je i ta da su se uz odjeljenja vatrogasne mladeži (uzrasta od 12 do 16 godina),  po prvi puta okupila i natjecateljska odjeljenja u kategoriji  pomlatka (uzrasta od 6 do 12 godina) te je svoje vještine rušenja mete pomoću brentače pokazalo 14 odjeljenja muškog pomlatka i 9 odjeljenja ženskog pomlatka predvođenih svojim voditeljima i mentorima. Nakon završetka vježbi u zasebnim kategorijama mješovita odjeljenja hrvatske i slovenske mladeži i pomlatka okušale su svoju spretnost i vještine u vatrogasnim igrama,  a osvježenje svima po vrlo toplom vremenu dobrodošlo je bilo u igri „probušena kanta“.

Među 500-tinjak sudionika najbrž i najspretniji bili su:
* mladež muški/mladinci
1. DVD Gardinovec
2. DVD Donja Gračenica
3. DVD Daruvar
 
* mladež ženska/mladinke
1. DVD Gardinovec
2. DVD Sesvetska Selnica
3. DVD Lokve
 
* pomladak muški/pioniri
1. DVD Zaprešić
2. DVD Popovača
3. DVD Kamanje
 
* pomladak ženski/pionirke
1. DVD Pravutina
2. PGD Veliki Podlog
3. DVD Budinšćina
 
U vatrogasnim igrama najbolje su bile sljedeće ekipe:
* mladež
1. Donja Voća-Štaglinec 2
2. Remetinec – Ribarići 1
3. Lokve – Daruvar 1
 
* pomladak
1. Palinovec – Veliki podlog 2
2. Budinšćina – Dugo Selo 1
3. Stari Trg – Donja Voća 2
 
Sudionicima Susreta podijeljene su prigodne zahvalnice i memorabilije, a najboljima i zaslužene medalje te pehari.

Izvor: VZŽ Varaždinske
 
 

Pisane vijesti | Vatrogasna natjecanja