Odluka o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji

Slika /slike/sisačka.JPG

Sanacija posljedica potresa za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području

Vlada Republike Hrvatske danas je održala 157. sjednicu na kojoj je donijela Odluku o dodjeli sredstava za pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji.

Ovom Odlukom odobrava se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine da na teret Državnog proračuna Republike Hrvatske za 2022. godinu i projekcijama za 2023. i 2024. godinu, u okviru preraspodjele sredstava na razdjelu 076, Pomoći unutar općeg proračuna 363, osigura pomoć Sisačko-moslavačkoj županiji u iznosu od 40.000.000,00 kn za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području.

Naime, Sisačko-moslavačka županija obratila se Ministarstvu prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine za pomoć u osiguranju sredstava u državnom proračuna radi saniranja posljedica potresa za obnovu objekata javnih vatrogasnih postrojbi i dobrovoljnih vatrogasnih društava na potresom pogođenom području. Podsjetimo, u potresu koji je pogodio 29. prosinca 2020. godine Sisačko-moslavačku županiju stradali su brojni objekti, među kojima i objekti vatrogasne organizacije.

Ova će sredstva značajno pomoći hrvatskome vatrogastvu koje je i u ovoj katastrofi bila velika snaga u pomoći građanima i sanaciji posljedica razornoga potresa.

Nažalost, svjedoci smo sve većih katastrofa: od velikih požara, poplava, pandemije do potresa, a u kojima je vatrogastvo ona snaga bez koje moderno društvo ne može funkcionirati.   

Zahvaljujemo Vladi Republike Hrvatske koja prepoznaje važnost vatrogastva, te koja kontinuirano ulaže u njegov razvoj, kako bi bili što spremniji te kako bi njegova operativnost bila na što većem nivou.     

Pisane vijesti