Natjecanje u spašavanju iz prometnih nesreća

  • Slika /slike/IMG-20240908-WA0006.jpg
  • Slika

  • Slika

  • Slika

Karlovački vatrogasci među najboljim ekipama na prvenstvu Austrije

U austrijskom Krieglachu, 7. i 8. rujna održano je prvenstvo Austrije u spašavanju iz prometnih nesreća. Ekipa JVP Karlovac u sastavu Marijo Luketić, Ivan Brozović, Mateo Trop, Dorijan Talajić, Tim Butala i Darko Cipurić iz Zavoda za hitnu medicinu  Karlovačke županije osvojili su zlatni rang u konkurenciji 40 ekipa iz Austrije, Hrvatske, Češke i Španjolske. Karlovačka ekipa osvojila je 321 bod te se time svrstala u rang najboljih.

-Izuzetno kompleksan scenarij nije nas iznenadio te smo ga odradili profesionalno tako da je unesrećeni spašen u osamnaestoj minuti, istaknuo je Tim Butala.

Za tim karlovačke Javne vatrogasne postrojbe nema odmora, nastavljaju s pripremama za nastup na UKRO festivalu tehničkog spašavanja Ujedinjenog Kraljevstva. Domaćin i organizator je vatrogasna i spasilačka služba Hampshira i otoka Wight, a Festival traje od 26. do 28. rujna. Kako kažu organizatori, ovo je jedan od najvećih ovakvih događaja ikad organiziranih u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Za kraj ove izuzetno uspješne godine karlovački vatrogasci s pridruženim članom i Zavoda za hitnu medicinu Karlovačke županije branit će boje Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u spašavanju iz prometnih nesreća.
Domaćin je Portugal, odnosno Svjetsko natjecanje organizira Portugalska spasilačka organizacije - Associação Nacional de Salvamento e Desencarceramento (ANSD). Natjecanje će biti na otoku Terceira na Azorima, od 5. do 9. studenog. 

Pisane vijesti