Najava konferencije za medije-"Spremnost sustava za protupožarnu sezonu 2021."

Slika /slike/Grb Hrvatske vatrogasne zajednice.png

Konferenciju za medije s temom „Spremnost sustava za požarnu sezonu 2021.“ će se održati u utorak 8. lipnja u 10:00 sati, u prostorijama Državne vatrogasne škole Hrvatske vatrogasne zajednice (Zagreb, Ksaverska cesta 107).

Tijekom ljeta u priobalnom dijelu RH povećana je opasnost od nastanka šumskih požara. Stoga je uspostavljen prilagodljiv i moderan sustav vatrogastva sukladno potrebama za brzo reagiranje na događaj. S obzirom da su planirane aktivnosti pojedinih sudionika povezane, Vlada Republike Hrvatske svake godine donosi “Program aktivnosti u provedbi posebnih mjera zaštite od požara od interesa za Republiku Hrvatsku”.

Programom su integrirane sve aktivnosti subjekata (ministarstva, javne ustanove, vatrogasne postrojbe, udruge) s ciljem učinkovitijeg djelovanja pri gašenju požara na otvorenom prostoru.
 
Sudionici konferencije će biti predstavnici Hrvatske vatrogasne zajednice, Ministarstva obrane Republike Hrvatske, Ministarstva unutarnjih poslova RH, Hrvatskih šuma i Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Pisane vijesti | Program aktivnosti | Program aktivnosti