Na e-savjetovanju objavljen je prijedlog Uputa za prijavitelje za izgradnju i obnovu vatrogasnih domova i povezane infrastrukture za potpomognuta i brdsko-planinska područja

Slika /slike/amblem.jpg

Na e-savjetovanju Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU objavilo je 27.9.2024. godine prijedlog poziva na dodjelu bespovratnih sredstava „Jačanje kapaciteta za protupožarnu zaštitu na brdsko-planinskim i potpomognutim područjima - faza 2“. 

Prijedlog će biti otvoren za komentare do 27.10. 2024. godine.
Predmet poziva je ulaganje u izgradnju i obnovu vatrogasnih domova te povezane vatrogasne infrastrukture uključujući i njihovo opremanje na brdsko-planinskim i potpomognutim područjima. Za prijavitelje se predlaže jedinice lokalne samouprave sa statusom potpomognutog ili/i brdsko-planinskog područja na području Republike Hrvatske.

Ukupno je je na raspolaganju 30.500.000,00 EUR bespovratnih sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, s predloženih 0,2 milijuna EUR najnižeg i 1,5 milijuna EUR najvišeg iznosa sufinanciranja po projektu, uz maksimalni intenzitet potpore od 85%.
Očekuje se raspisivanje natječaja do kraja 2024. godine.

e-savjetovanje prijedlog se nalazi na poveznici.

Pisane vijesti