Međunarodni dan muzeja 2022

Slika /slike/Medunarodni dan muzeja poster 2022.jpg

Muzej hrvatskog vatrogastva (Ulica baruna Trenka 44, Varaždin) sudjeluje u manifestaciji Međunarodni dan muzeja, koja se tradicionalno održava 18. svibnja. 

Inicijator i promotor akcije na području Hrvatske je Muzejski dokumentacijski centar. Tema ovogodišnje manifestacije je predstavljanje muzeja kao institucija koje imaju moć transformacije svijeta oko nas. Ta moć se pokazuje kroz očuvanje predmeta i priča iz prošlosti, kroz stvaranje novih ideja, ali i kroz prilagodbu svih muzeja teškim situacijama, od koronavirusa do potresa. Također, muzeji imaju moć privlačenja publike na koju šire znanja i informacije.
 
I mi smo dio ove šire priče, koja prelaze granice jedne države. Izuzetno smo ponosni što smo nakon dvije godine uspjeli vratiti publiku, ali i obogatiti svoj postav novim sadržajima, od virtualne šetnje i interaktivnog sustava do novog dječjeg igrališta za naše najmlađe posjetitelje.
 
Muzej hrvatskog vatrogastva u manifestaciji sudjeluje s izložbom stalnog postava i s izložbom fotografija autorice Marijane Podgorelec “Zovi 193 - making of”.
 
Posjetiteljima otvaramo vrata od 9:00 do 18:00 sati. Organiziramo vodstvo po postavu Muzeja u 4 termina, a svi koji nas prate iz udobnosti svog doma mogu posjetiti našu virtualnu šetnju - https://mhv.hr/virtualna-setnja/
 
Dođite do nas, virtualno ili stvarno, i osjetite moć muzeja!
 
 
Međunarodni dan muzeja
18. svibnja 2022.
Muzej hrvatskog vatrogastva
Ulica baruna Trenka 44, Varaždin
 
Radno vrijeme:
9:00 - 18:00
Organizirano vodstvo po Muzeju: 11:00 h; 13:00 h; 15:00 h; 17:00 h

Pisane vijesti | Manifestacije