Mato Vukina (1952. - 2023.)

Slika /slike/Vukina Mato_DVD Kackovec.jpg

Sa velikom žalošću obavještavamo Vas da nas je  u 72. godini života napustio vatrogasac Vukina Mato, dugogodišnji  izvršni član te član Upravnog odbora DVD-a Kačkovec.

Mato Vukina je bio i dugogodišnji član Skupštine te Upravnog odbora VZO Kraljevec na Sutli.

Naš Mato rođen je dana 22. siječnja 1952. godine. Član Dobrovoljnog vatrogasno društva Kačkovec postao je 1.2.1976. godine. Dugi je niz godina obnašao važne dužnosti u DVD-u Kačkovec te je bio vrlo aktivan, veliki motivator i pokretač velikog broja radnih akcija i događanja u DVD-u Kačkovec. 
 
Za svoj rad u Društvu odlikovan je 6. ožujka 2017. god. vatr. spomenicom za 40. godina  uspješnog i neprekidnog rada u vatrogastvu, te 27. 5. 2020 zlatnom vatrogasnom medaljom i 1.1.2012. srebrnom vatrogasnom plamenicom. Bio je veliki vatrogasni aktivist, član Kuburaške udruge Ban Toma Erdody, te aktivan član Vinarsko-vinogradarske udruge "Vincek".
 
Izraze najiskrenije sućuti u ime Upravnog odbora VZO-a i svih članova DVD Kačkovec upućujemo obitelji: supruzi Mariji ,kćeri Silviji, sinu Goranu, zetu Dejanu i snahi Martini, te unucima, braći i sestrama sa obiteljima te ostaloj tugujućoj rodbini.
 
Posljednji ispraćaj uz sve vatrogasne počasti upriličit će se u srijedu  22.11.2023. godine u 15:00 sati na mjesnom groblju u Kraljevcu na Sutli. Okupljanje vatrogasaca u svečanim vatrogasnim uniformama je u 14:30 h kod caffe bara "Biser" Hlad. 
 
Počivao u miru Božjem, dragi naš Mato! Neka ti je laka ova zagorska gruda koju si toliko volio! 

VZO Kraljevec na Sutli
 

Pisane vijesti | In memoriam